Elazığspor - Medical Park Antalyaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Elazığspor kendi sahasında Medical Park Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti.

Maçının ardından her iki takımın teknik direktörü basın toplantısında açıklamada bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, zorlu bir dönemden geçtiklerini ve bu galibiyetle rahat bir nefes aldıklarını belirterek, “İlk yarı ile ikinci yarı farklı birer Elazığspor vardı. Oyuncularımızın galibiyete, maç içinde öne geçmeye ihtiyaçları vardı. İkinci yarıya çıkarken Köksal’ı forvet arkasına aldık ve 4-3-3’e döndük. Böylece forvet hattını daha aktif hale getirdik. 4 stoperin olmayışı bizi olumsuz etkiledi ancak şans verdiğimiz oyuncular çok iyi oynadı. Galibiyeti çok istedik ve bunu başardık. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Devre arasına girmeden önümüzde iki zorlu maç var. Bu 6 puan demektir ve biz bu 6 puana da talibiz. Önümüzdeki maçları da alarak devre arasına rahat bir nefes alarak girmek istiyoruz. Kupa maçlarına gelince elbette turu geçmek istiyoruz. Çünkü büyük takımlar kupadan elenmiş durumda. Eğer turu geçebilirsek başarılı olma şansımız yüksek. Geçemezsek de dünyanın sonu değil” dedi.

Elazığsporlu futbolcu Tidiane Sane ise iki takımın da ilk yarıda şansının eşit olduğunu ancak kendilerinin puana daha çok ihtiyaçları olduğu için maça daha fazla asıldıklarını vurguladı. Sane sözlerini şöyle sürdürdü:
“Devre arasında hocamız bize taktik verdi ve biz de bu taktiği iyi uyguladık. Şanssızlığımızı kırdık bu sayede. En önemlisi bu maçta takım olarak birbirimize kenetlendik. Önceki maçlarda da kenetlenme vardı ancak bir türlü galibiyet elde edememiştik. Bu maça iyi hazırlandık ve nihayetinde 3 puan almayı başardık.”
Elazığsporlu futbolcu Özgür Özkaya da ilk yarıda maçın ortada olduğunu ve devre arasında Teknik Direktör Okan Buruk’un devre arasında kendilerine bir konuşma yaptığını anımsatarak, “Hocamızın derse arası konuşması bizi olumlu etkiledi. Bir hava yakaladık ve ikinci yarı galibiyeti getiren golleri bulduk. Önümüzde bir kupa maçı var hem onu hem de Beşiktaş maçını en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, oyunun hakiminin kendileri olduğunu vurgulayarak, “Penaltı kırmızı karta kadar sahanın tek hakimi bizdik. İnanılmaz goller kaçırdık. Çok kırılgan bir takım olduk. Bir kaç tane şikayetimiz var. Bu mevsimde bu sahanın ısıtmasının bozuk olmasına anlam veremiyorum. Görevlilerin yetkiliye bu durumu izah etmesi gerekirdi.

Medical Park Antalyasporlu futbolcu İbrahim Dağaşan da maçtan sonraki basın toplantısında, “Böyle bir karşılaşmanın sonunda konuşmamak daha doğru olur. Mağlubiyet bize yakışmadı. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Penaltı konusunda oyuncular olarak biz de arkadaşımız gibi düşünüyoruz. Sahanın zeminine gelince sanki buz üstünde oynadık. Sahanın zemini çok kötüydü” ifadelerini kullandı.

Medical Park Antalyasporlu futbolcu Zeki Yıldırım ise Elazığspor’u galibiyetten dolayı kutladığını, gelecek hafta oynayacakları Gençlerbirliği maçını mutlak suretle kazanmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA