Bursaspor Kulübü Genel Direktörü Barışıcı Açıklaması

Bursaspor Kulübü Genel Direktörü Ayhan Barışıcı, "Bursaspor Kulübünde 'transfer bitmez' denilen bir olgu var. Aynı şeyi biz de tekrarlıyoruz; Bursaspor büyük takımdır, Bursaspor'da hiçbir zaman transfer bitmez" dedi.

Barışıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında 16 Aralık'ta deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacaklarını hatırlattı.
Trabzonspor'un, Anadolu'dan çıkmış ve şampiyon olmuş bir kulüp olduğunu, Bursaspor'un ise yıllar sonra da olsa aynı başarıyı tekrarladığını vurgulayan Barışıcı, "Bu karşılaşmada, 'Türkiye ligleri Bursaspor'suz ve Trabzonspor'suz olmaz' anlayışının doğal olarak sahaya yansıması lazım. Trabzonspor maçı bizim için önemli" ifadesini kullandı.
Barışıcı, bu sezon özellikle iç sahada sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, bunu çözebilmek için öncelikle puan cetvelindeki durumlarının daha iyi olması gerektiğini anlattı.
İç sahada yaşadıkları sorunu aşacaklarına inandığına işaret eden Barışıcı, şöyle devam etti:
"Çok tecrübeli bir teknik kadroya, çok tecrübeli bir başkana sahibiz. Her ne kadar zaman zaman birtakım yanlış değerlendirmelere tabi tutulsa da çok tecrübeli bir kadroya sahibiz. Bunların aşılabilmesi, Bursaspor'un gelecek haftalardaki görüntüsünü fazlasıyla ortaya koyacaktır. 'Bir geçiş süreci' demek, insanların aklında 'Ya başladığınızdan beri mi geçiş süreci' anlayışını ortaya çıkarabilir ama bir takımın takım olabilmesi, kulübün kulüp olarak yönetilebilmesi için birtakım tespitler yapılması, bazı oluşumları ayarlamanız, organizasyonu sağlıklı yürütebilmeniz gerekiyor."
- "Sabredersek Bursaspor'un yolu çok açık olacaktır"
Medya, taraftar, sivil toplum kuruluşu ve kent dinamiklerinin desteğine ihtiyaç duyduklarına dikkati çeken Barışıcı, bunların hepsinin bütünleşmesiyle önceki yıllarda merhum İbrahim Yazıcı'nın elde ettiği başarıları kendilerinin de yakalayabileceğini dile getirdi.
Bursa'ya yeni şampiyonluklarla kazandırmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Barışıcı, "Bu yılı, bir kadrolaşma olarak düşünebilirsiniz. Bu kadrolaşmanın içinde hem scouting ekibimiz hem izleme komitelerimiz hem de profesyonel çalışan arkadaşlarımız olsun gecesine gündüzüne katarak birtakım değerleri ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Sabretmek lazım. Sabredersek Bursaspor'un yolu çok açık olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
- "Holmen, bizimle birlikte birçok takımın talip olduğu bir oyuncu"
Ayhan Barışıcı, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının bitimine 3 hafta kaldığını ve bu periyotu en iyi şekilde atlatmanın hesaplarını yaptıklarını bildirdi.
Takımdaki eksiklikleri herkesin olduğu gibi kendilerinin de gördüğünü aktaran Barışıcı, şunları kaydetti:
"Sorunlarımızı, devre arasında yapacağımız birtakım takviyelerle gidereceğimizi düşünüyorum. Bursaspor Kulübünde 'transfer bitmez' denilen bir olgu var. Aynı şeyi biz de tekrarlıyoruz; Bursaspor büyük takımdır, Bursaspor'da hiçbir zaman transfer bitmez. Bursaspor, ihtiyacı olan mevkilere oyuncu takviyesi yaparak ligin ikinci yarısında taraftarını, şehri, çalışanını, oyuncusunu mutlu edecek bir ekip hüviyetine kesinlikle bürünecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Transfer sezonu girdiğinde kafamızdan, içimizden geçen ve kulüplerinin satmak istediği oyuncular olursa elbetteki bunlara talip oluruz ama bunları hepsi resmi prosedürler içinde olur. Fenerbahçeli Samuel Holmen, bizimle birlikte birçok takımın talip olduğu bir oyuncu. Hangi kulübü tercih eder? Fenerbahçe, 'Holmen'i bırakıyoruz' diye gündeme getirir mi? Bunların hepsini zaman gösterecek fakat Holmen gibi bir oyuncuyla çalışmak her hocanın, her yöneticinin arzusudur. Her takım taraftarı da Holmen'i takımında görmek ister."
- Pablo Martin Batalla'nın durumu
Barışıcı, sözleşmesi devam etmesine rağmen ülkesi Arjantin'e dönen Pablo Martin Batalla'nın durumunun netleşmediği bilgisini verdi.
Onun, Bursaspor'a mal olmuş, yeşil-beyazlı kulüpten çok değerler kazanmış bir oyuncu olduğunu dile getiren Barışıcı, şöyle konuştu:
"Batalla'nın geldiği değeriyle bugünkü değeri arasında dağlar kadar fark var. Bu değeri tamamen Bursa şehri, Bursaspor takımı vermiştir. Bursaspor kartviziti, onu çok iyi yerlere taşımıştır. İşte bunun anlayışı içinde hem Pablo'nun hem Bursa şehrinin hem Bursaspor yönetiminin çok dikkat etmesi gereken değerler var. Bu değerler, ahlaki değerlerdir. Bu ahlaki değerlerimizden uzaklaşacak olursak sporun en büyük özelliği olan toplumsal yaşamı zedelemiş oluruz. O bakımdan bu değere iyi dikkat etmemiz, bunun dışına çıkmamamız lazım. Hem onu, hem kulübü, hem yönetimi hem futbolcuyu rencide edecek her şeyden kaçınmamız lazım. Umuyorum ki Pablo'nun durumu herkesi memnun eder vaziyette neticelensin. İnşallah mutlu bir sonla neticelenir."
Barışıcı, Batalla'nın, ülkesinde yaşanan sorunlar yüzünden hala yaşadığı kente gidemediğini ve bir yazlıkta istirahat ettiğini öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA