Maçın Ardından

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, deplasmanda 3-2 galip geldikleri Torku Konyaspor maçına ilişkin, "Önemli bir çıkışımız var. Bunda aslan payı oyuncularımındır" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takım oyuncularının da iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Kafkas, "Bu soğuk havada her iki takım da insanüstü mücadele verdi. Önemli bir çıkışımız var. Bunda aslan payı oyuncularımındır. Onları alınlarından öpüyorum" diye konuştu.

Kafkas, gazetecilerin kış şartlarıyla ilgili sorusu üzerine, "Sivas, Konya, Kayseri gibi şehirlerde maçlar gündüz oynansa daha iyi olur. Bu donan zeminde oynamak çok zor. Federasyon böyle bir karar verdi. Bu şartlara ayak uydurmak zorundaydık" ifadesini kullandı.
Karabüksporlu futbolcu İlhan Parlak ise son haftalarda iyi bir çıkış yakaladıklarını, Konya'ya da bunu devam ettirmek için geldiklerini belirtti.

Zor şartlarda oynanan maçı kazandıklarını vurgulayan Parlak, deplasmandan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını aktardı.
- Uğur Tütüneker'in istifası
Torku Konyasporlu futbolcu Mehmet Uslu ise Uğur Tütüneker'in istifa kararının tüm takımı üzdüğünü dile getirdi. Tütüneker'in, hem insanlık hem de hocalık kalitesiyle üst düzey olduğunu anlatan Uslu, ''Hakemin vermiş olduğu hatalı kararlar sonucu Uğur hoca istifa etti. Biz bırakmasını istemiyoruz ama kendi kararıdır ve gerekçeleri vardır. İnşallah istifasını geri çeker ve yolumuza devam ederiz. Bırakırsa çok üzülürüz" dedi.

Yeşil-beyazlı futbolcu Gunnar Thorvaldsson ise Tütüneker'in istifasına çok şaşırdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA