İşitme Engellilere Hava Muhalefeti

Türkiye İşitme Engelliler 1.Ligi'nde mücadele eden Manavgat İşitme Engelliler Futbol takımının Kocaeli Gölcük İşitme Engelliler Takımıyla oynayacağı 8'inci hafta maçı, Türkiye genelinde etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu yürütme kurulu tarafından ileri bir tarihe ertelendi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü Koordinatörü Guddusi Aydın,"Futbol takımımız bu hafta deplasmanda lider Kocaeli Gölcük takımı ile karşı karşıya gelecekti. Rakibimizin bizden 2 puan önde lider durumda olması ve bu maçı kazanmamız durumunda yeniden liderlik koltuğunu devralacak olmamız nedeniyle bu maç bizim için büyük önem taşıyordu.Biz de bütün hazırlıklarımızı ona göre yapmıştık. Bilindiği gibi hava koşulları kötü geçiyor. Federasyonumuz isabetli bir kararla bütün lig maçlarını erteledi. Bu haftayı tatil yaparak geçirip, bir sonraki hafta kendi sahamızda Edirne ile yapacağımız maça hazırlanacağız" diye konuştu.

Gölcük maçı öncesinde Manavgat İşitme Engelliler Futbol takımı oyuncularının büyük bölümünün ayrı bir heyecan yaşadığına da dikkat çeken Aydın, "Bugüne kadar takımımız deplasmanlara maçın oynanacağı günün gecesinde otobüsle gidiyor, dinlenemeden maça çıkıyor, maçın ardından yine otobüsle geri dönüyordu. Gölcük maçı öncesinde maçın zorluğunu da göz önünde bulundurarak uçakla gitme talebimiz oldu. Sağolsun MATAB Başkanı Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut bizim bu isteğimize kulak verdi. Uçak biletlerini ve Kocaeli’nde otobüsümüzü ayarladı. Sporcularımızın büyük bölümü hayatlarında ilk kez uçağa binecek olmanın heyecanını yaşıyordu. Ama başka bir zamanda nasip olacak inşallah. Ben sporcu arkadaşlarım ve tüm engelliler adına sayın Recep Barut’a teşekkür ediyorum" dedi.

Manavgat İşitme Engelliler Kulübü Başkanı ve İşitme Engelliler Futbol Takımı kaptanı Hasan Hüseyin Aydın, İstanbul Anadolu İşitme Engelliler takımıyla oynanan maçta sergilediği performans ile İşitme Engelliler Federasyonu tarafından haftanın altın karmasına seçildi.

Kaynak: İHA