'Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Kask, Uluslararası Boks Birliği (AIBA) tarafından kaldırıldı. Biz de Türkiye Şampiyonası ile bu uygulamaya başlayacağız" dedi.

Gözgeç, Karabük Polisevi'nde "Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, şampiyonanın 19-22 Aralık'ta Karabük'te yapılacağını anlatarak, şampiyonaya 135 sporcunun katılacağını söyledi.

Şampiyonada bir çok ilkin yaşanacağını ifade eden Gözgeç, "Bu şampiyona geçmiş yıllarda yapılanlara göre çok değişik olacaktır. Bundan önce valizi alan her ferdi sporcu şampiyonaya katılıyordu. 2013 yılından itibaren başlayan yeni bir sistem getirdik. Bu sistem gereği Türkiye'yi 3 gruba ayırdık. Gruplara katılacak sporcuların önce kendi ilinde şampiyon olması gerekiyor. İllerinde şampiyon olanlar gruplarda da ilk 4'e girecek ve ilk 4'e girenler bu şampiyonaya katılacak. Amacımız sayı olarak az tutarak maçların seviye ve kalitesini yükseltmek. Seyircinin göz zevki önemli. Seyirciyi çekmek acısından bunu yaptık."
Bu şampiyonanın Karabük'te ilk defa yapıldığını ve katılacak 135 sporcunun 600 sporcu arasından seçildiğini anlatan Gözgeç, "Şampiyonada boksörlerin kullandıkları kask kalkacak. Türkiye'de ilk defa bu şampiyonada uygulanacak. Kask, AIBA tarafından kaldırıldı. Biz de Türkiye Şampiyonası ile bu uygulamaya başlayacağız. Burada bir ilk daha olacak. Daha önce yaş grupları vardı. 17 yaş grubu büyüklerde de maç yapıyordu. Bu da milat olacak. Gençler büyüklerde oynayamayacak. 18 yaş ve üstü maçlara katılabilecek" diye konuştu.

Gözgeç, Karabük'te boksa büyük ilgi olduğunu ve emniyet müdürlüğünün çok emek harcadığını kaydetti.

Tanıtım toplantısında Karabük Valisi İzzettin Küçük ve federasyon yetkilileri hazır bulundu.

Kaynak: AA