Lazio - Trabzonspor CANLI

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor deplasmanda İtalyan ekip Lazio ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor deplasmanda İtalyan ekip Lazio ile karşı karşıya geldi.

Olimpico Stadyumu'nda oynanan mücadele galibiyetiyle sonuçlandı.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında gruptan çıkmayı garantileyen iki ekip de kontrollü oyunu tercih etti. Bordo-mavililer Malouda ve Olcan Adın ile ceza sahası dışından şanslarını denedi fakat başarılı olamadı.

Evsahibi ekip ise ilk yarının en tehlikeli atağını 44. dakikada gerçekleştirdi. Trabzonspor savunmasının hatasından yararlanmak isteyen Anderson sert bir vuruşla kaleyi yokladı, fakat meşin yuvarlak az farkla auta çıktı ve maçın ilk devresi 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısının başlama düdüğüyle birlikte iki takımda kontrollü oyununu sürdürdü. Zaman zaman kontra ataklarla etkili pozisyonlar üreten Trabzonspor yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Ev sahibi ekip ise organize ataklarla bordo-mavililerin kalesinde tehlike yaratmaya çalıştı, fakat Trabzonspor'un savunması bu mücadelede başarılı bir performans sergiledi.

Mücadelede gol sesi çıkmadı ve 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonucun ardından Trabzonspor grubundan lider olarak çıkmayı garantiledi. Lazio ise ikinci sırada bir üst tura çıktı.

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turda Trabzonspor'un rakiplerinin belirleneceği kuralar 16 Aralık Pazartesi günü çekilecek.

Grubun diğer maçında Apollon Limassol kendi sahasında Legia Warszawa ile karşılaştı. Bu zorlu mücadele 2-0 Legia Warszawa'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

LAZIO KÖŞE VURUŞLARINDA ETKİLİ
İtalyan ekip Lazio mücadelede kontrolü eline aldığı dakikalarda köşe vuruşlarıyla etkili gelmeye başladı. Arka arkaya kullanılan iki köşe vuruşunda da tehlikeli pozisyonlar yakalayan Lazio sonuç alamadı.

PETKOVİC'DEN CANDREVA HAMLESİ
Lazio teknik direktörü Petkovic takımının oyundan düşmesi üzerine bir hamlede bulundu. Mücadelenin 58. dakikasında Mavi-beyazlı ekipte Felipe Anderson'un yerine Candreva dahil oldu. Başarılı oyuncu sahaya dahil olduğu dakikadan itibaren tehlikeli olmadı.

AKÇAY'DAN SÜRPRİZ 11
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Lazio maçında sürpriz bir 11 sahaya sürdü. Lig maçlarında çok fazla şans tanımadığı Alanzinho'yu Lazio maçında 11'de şans tanıyan Akçay, kart cezalısı olan Zokora'nın yokluğunda ise Aykut Akgün'e ilk 11'de görev verdi. Akçay, sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen Kadir Keleş'in yerine ise beklenildiği gibi Aykut Demir'i sahaya sürdü. Akçay, İtalya'ya getirdiği Soner Aydoğdu ile kaleci Zeki Ayvaz'ı ise 18 kişilik kadroya almadı.

AKÇAY'IN DOĞUM GÜNÜ
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Lazio karşısında hem kritik bir maça çıkarken, hem de doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşadı. Bordo - mavili futbolcuların maç öncesi toplanarak, 'Akçay'a en güzel doğum hediyesini vermeliyiz' diyerek birbirlerine söz verdiği öğrenildi. Bu arada 12 Aralık 1958 yılında doğan Akçay, Lazio maçıyla birlikte 56 yaşına girdi. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın maç için sahaya çıkan tüm futbolcuların elini sıkıp başarı dilemesi de dikkat çekti.

KALECİLERİ ZIVALOĞLU ÇALIŞTIRDI
Trabzonspor'da kaleci antrenörü Alper Boğuşlu geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etmişti. Alper Boğuşlu'nun yerine henüz bir kaleci antrenörü ile anlaşmayan bordo - mavililerde kalecileri Lazio maçı öncesi ısınmaya sahaya çıktıklarında yardımcı antrenör Hamdi Zıvaloğlu ısındırdı. Bu arada Akçay ile Boğuşlu'nun arasının bozulmasına neden olan ikinci kaleci formasını ise Fatih Öztürk kaptı. Boğuşlu, ikinci kalecinin Zeki Ayvaz olması konusunda ısrar edince yönetim ve teknik heyetle arası bozulmuştu.

TARAFTARLAR ROMA'YA AKIN ETTİ
Trabzonspor'un Lazio ile oynadığı maçı izlemek için Türkiye'den 4 uçakla gelen taraftarların yanı sıra çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen taraftarlar Roma Olimpiyat Stadı'na akın etti. Sabah erken saatlerinde ise şehirde tur atan taraftarlar, Roma sokaklarında, 'Şampiyon Trabzonspor' tezahüratlarında bulundu. Tribünde kendilerine ayrılan bölümün önemli bir kısmını da dolduran taraftarlar maç öncesinde, 'Siyaset futboldan ellerini çek' sloganı attı. Maçı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da Trabzon'dan gelen taraftarlarla birlikte VIP tribününden izledi.

ONUR TOLGA'YI ARADI
Trabzonspor Kaptanı Onur Recep Kıvrak, takım arkadaşlarını temsilen annesini kaybeden Beşiktaş'ın kaptanı eski Trabzonsporlu Tolga Zengin'i arayarak başsağlığı diledi. Tolga'nın da kaptan Onur'a desteğinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi. Bu gece Trabzon'a dönecek olan bordo - mavili kafilenin, Tolga Zengin'in annesinin cenaze namazına katılacağı belirtildi.

TRABZONSPOR AVRUPA'DA PLAKA DEDİ
Trabzonspor, UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşerek ilk maçını oynadı. Bu sezondan itibaren 60 UEFA maçının 25'inde sahadan galibiyetle ayrılırken, 19 maçta ise mağlup oldu. Bordo mavililerin 16 maçı ise beraberlikle sonuçlandı. Maçlarda rakip fileleri 92 kez havalandırırken, kalesinde ise 84 gol gördü. Trabzonspor, Lazio maçıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi'ndeki 61. maçına çıkarak, şehrin plaka rakamına ulaştı.

OYUNCULARDAN AKÇAY'A MORAL
Lazio maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında duygusal bir konuşma yaparak, 'Bizim de gitmemizi isteyen bir çok kişi var' diyen Teknik Direktör Mustafa Akçay'a oyuncularından destek geldi. Basın açıklamasını duyan futbolcuların kaptan Onur, önderliğinde Akçay'ın yanına giderek, 'Bu noktaya sizinle geldik, bundan sonra da sizinle olmak istiyoruz' dediği öğrenildi.

Maçın canlı anlatımı:

M.S.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olduk. Bir sonraki maçın canlı anlatımında tekrar birlikte olmak dileğiyle...
M.S.UEFA Avrupa Ligi son 32 turu kura çekimi 16 Aralık Pazartesi günü çekilecek ve Trabzonspor seri başı olarak kuraya katılacak.
M.S.Trabzonspor, deplasmanda Lazio ile 0-0 berabere kalarak grubunu lider bitirdi ve bir üst tura çıktı.
M.S.Ve Son düdük geldi. Lider bitiriyoruz grubu...
90'Lazio, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Bosingwa topu karşıladı.
90'Haydi çocuklar artık son anlar..Liderliğe az kaldı...
90'Lazio yarı alanında topla buluşan Aykut, Candreva'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve Candreva sarı kart gördü.
90'Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
89'Sağ kanattan etkili gelişen Lazio atağında Candreva'nın ceza alanına ortasında Bamba, topu taca gönderdi.
88'Kullanılan serbest vuruşta Olcan Adın'ın doğrudan kaleye göndermek istediği top baraja takıldı.
87'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Paulo Henrique oyundan çıkarken Emre Güral oyuna girdi.
86'Rakip ceza alanının hemen önünde topla buluşan Olcan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve Radu sarı kart gördü.
85'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı.
84'Savunmamızda topla buluşan Mustafa baskı karşısında topu kornere gönderdi.
83'Gelişen atağımızda rakip yarı alanda topla buluşan Colman'ın sol kanattaki Yusuf'a pasında araya Cavanda girdi.
82'Artık son bölümlere yaklaşıyoruz. Grup liderliğine az kaldı.
81'Gelişen Lazio atağında sol kanatta topla buluşan Radu'nun ceza alanına ortasında Bamba topu uzaklaştıran isim oldu.
80'Bu arada Trabzonspor'da sakatlık geçiren Mustafa Yumlu oyun alanın kenarında tedavi oluyor. Mustafa oyuna devam edebilecek.
79'Rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandık. Ceza alanına yapılan ortada savunmada Cavanda karşıladı.
78'Haydi bordo mavi...Haydi Karadeniz Fırtınası...
77'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı.
76'Sol kanattan gelişen Lazio atağında Hernanes, Bosingwa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
75'Lazio'da oyuncu değişikliği. Honorato Ederson oyundan çıkarken Miroslav Klose oyuna girdi.
74'Yarı alanımızda gerçekleşen ikili mücadelede Hernandes, Aykut'a sert bir faul yaptı.
73'Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı.
72'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Olcan, Candreva'ya faul yaptı.
71'Trabzonspor, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
71'Trabzonspor, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
70'Lazio atağında ceza alanı içinde topla buluşan Floccari, dönüp vuruşunu yaptı ama Bamba topa set oldu ve top uzaklaştı.
69'Kullanılan serbest vuruşta kale sahasına yapılan ortada Onur topun sahibi oldu.
68'Etkili gelişen Lazio atağında sağ kanatta son çizgi yakınlarında topla buluşan Cavanda'ya faul yapan Yusuf, sarı kart gördü.
67'Bu arada grubun diğer maçında Apollon, Legia Varşova deplasmanında farkı 2'ye çıkardı.
66'Lazio'da da oyuncu değişikliği. Ogenyi Onazi oyundan çıkarken Anderson Hernanes oyuna girdi.
65'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Alanzinho oyundan çıkarken Yusuf Erdoğan oyuna girdi.
64'Gelişen atağımızda sol kanatta topla buluşan Malouda'nın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
63'Sağ kanattan gelişen Lazio atağında Ederson'un ceza alanına ortasında Bamba topu taca gönderdi.
62'Lazio artık tüm riskleri alarak oynamaya başladı.
61'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanımıza yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı.
60'Lazio'nun kontra atağında Candreva'ya faul yapan Aykut Demir sarı kart gördü.
60'Ev sahibi ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı.
59'Lazio'da oyuncu değişikliği. Felipe Anderson oyundan çıkarken Antonio Candreva oyuna girdi.
58'Çabuk atağa çıkmak istedik ama Olcan'ın savunma arkasına koşu yapan Malouda'ya pasında savunma araya girdi.
57'Grubun diğer maçında Apollon'un Legia Varşova deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.
56'Gelişen Lazio atağında Anderson'un ceza alanına koşu yapan Floccari'ye pasında savunmamız araya girdi.
55'Bu Lazio yarı alanımızdan serbest vuruş kullandı. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Onur çıkıp topun kontrolünü sağladı.
54'Rakip yarı alandan serbest vuruş kullandık. Ceza alanına yapılan ortada Mustafa'nın vuruşu yandan dışarıya gitti.
53'Gelişen Lazio karşı atağında ceza alanı dışında topla buluşan Radu'nun şutu Onur'da kaldı.
52'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Lazio savunması topu uzaklaştırdı.
51'Kullanılan serbest vuruşta Bosingwa'nın ceza alanına yükselttiği topta Malouda, rakibinden sıyrılamadı ve top kornere gitti.
50'Sağ kanattan gelişen atağımızda Bosingwa'nın pasında Ledesma topa eliyle müdahale etti.
49'Sol kanattan gelişen Lazio atağında Anderson son çizgiye kadar indi ama içeriye çevirdiği top Onur'da kaldı.
48'Lazio, ikinci yarıya biraz daha baskılı başladı.
47'Gelişen Lazio atağında Cavanda ve Anderson paslaşmasında bir anlaşmazlık yaşandı ve top taca gitti.
46'İkinci yarı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.Grubun diğer maçında ise Legia Varşova, Apollon deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
D.A.Lazio-Trabzonspor mücadelesinin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
D.A.İlk yarıya uzatma eklenmedi ve ilk yarı sona erdi.
45'Lazio'nun etkili olduğu dakikalar. Ceza alanı içinde topla buluşan Anderson'un plase vuruşu üstten dışarıya gitti.
44'Ev sahibi ekip sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Bamba, topu bir kez daha kornere gönderdi.
43'Son dakikalarda oyunun temposu biraz olsun düşmüş durumda.
42'Etkili gelişen Lazio atağında ceza yayı önündeki Anderson'a atılan pasta son anda Colman topa ayak koydu.
40'Lazio, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Floccari'nin kafa vuruşu direğin hemen yanından dışarıya çıktı.
39'Sol kanattan gelişen Lazio atağında ceza alanı dışında topla buluşan Balde'nin sert şutu üstten farklı şekilde dışarıya gitti.
38'Olcan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu kaleci Berisha kontrol etti.
37'Rakip yarı alanda boşa çıkan Olcan'a atılan topta Radu, çok sert bir faulle Olcan'ı durdurdu ama hakem kartına başvurmadı.
36'Sağ kanattan gelişen Lazio atağında Cavanda'nın ceza alanına ortasında Ederson'un kafa vuruşu Onur'da kaldı.
35'Rakip yarı alanda yaptığımız baskıyla topu kazandık ve Colman, pasını sol kanattaki Aykut'a pasını verdi ama Aykut rakibinden sıyrılmak isterken top taca gitti.
34'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından temsilcimiz baskı karşısında yeniden savunmaya döndü.
34'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından temsilcimiz baskı karşısında yeniden savunmaya döndü.
33'Trabzonspor'un etkili gelişebilecek bir atağında Henrique'ye faul yapan Biava, sarı kart gördü.
32'Sağ kanattan gelişen atağımızda Colman'ın pasına Henrique hareketlendi ama savunma araya girdi.
31'Her iki takımın gruptan çıkmayı garantilediğini yeniden hatırlatalım. Trabzonspor en az 1 puan alması durumunda grubu lider bitirecek.
29'Etkili gelişen atağımızda rakip ceza alanı ön bölümüne kadar topu süren Malouda, ara pasını Olcan'a attı ama ofsayt bayrağı kalktı.
28'Grubun diğer maçında Legio Varşova'nın Apollon deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. İki takımın mücadelesi formaliteden öteye gitmeyecek.
27'Lazio yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Malouda, Ederson'a faul yaptı.
26'Rakip yarı alandan serbest vuruş kullandık. Olcan'ın ceza alanına ortasında herkesi aşan top kaleci Berisha'da kaldı.
25'İtalyan ekibi Lazio'nun baskılı olduğu dakikalar. Savunmamız şu ana kadar hatasız oynuyor.
24'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı.
23'Kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleye gönderilen şutta barajdan seken topu kontrol eden Onazi, ortasını yaptı ama savunmamız topu kornere gönderdi.
22'Bir başka Lazio atağında aynı bölgeden biraz daha sol çaprazdan Lazio serbest vuruş kazandı ve Aykut Akgün de sarı kart gördü.
21'Kullanılan serbest vuruşta Ederson sağ alt köşeye gönderdiği top Onur sektirmedi ve kontrol etti.
20'Aykut Demir, mücadelenin hakemiyle pozisyonu tartışıyor ve aynı zamanda baraj da kuruluyor. Tehlikeli bir nokta.
19'Gelişen Lazio atağında Ederson, topla buluştu ve ön bölümden ceza alanına girmek istedi ama Aykut, rakibini yere düşürdü ve karar serbest vuruş.
18'Sol kanattan gelişen atağımızda Alanzinho, ceza alanına orta yapmak istedi ama savunma topu taca gönderdi.
17'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Ledesma, Olcan'a faul yaptı.
16'Ev sahibi ekip yine sağ kanadı kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Bamba, topu uzaklaştıran isim oldu.
15'Sağ kanattan etkili gelişen Lazio atağı da savunma arkasına sarkan Balde, ceza alanına girdi ama Bamba, açısını iyi kapattı ve top Balde'den dışarıya gitti.
14'Lazio atağında ceza alanı dışında sağ çaprazda topla buluşan Ederson'un sert şutu kalecimiz Onur'da kaldı.
13'Bu arada Roma Olimpiyat Stadı'nda oynana maça ilgi çok fazla yok ama Trabzonsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan bölgede maçın başından itibaren desteklerini sürdürüyor.
11'Gelişen Lazio atağında sol kanatta topla buluşan Balde'nin ceza alanına ortasında savunmamız topu uzaklaştırdı.
10'Grubun diğer maçında Legia Varşova, Apollon deplasmanında 1-0 öne geçti. Bu maçın sonucu ne olursa olsun iki takım da bir üst tura çıkamayacak.
9'Temsilcimiz bu dakikaya kadar oldukça kontrollü ve güvenli bir oyun ortaya koyuyor.
8'Sağ kanattan gelişen Lazio atağında Anderson'un ceza alanına ortasında Mustafa topu karşıladı.
7'Bir başka Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Malouda'nın sert şutu kaleci Berisha'da kaldı.
6'Gelişen Trabzonspor atağında rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Olcan'ın Malouda'ya ara pasında savunma araya girdi.
5'Etkili gelişen Lazio atağında Floccari, sağ çaprazdan hızla ceza alanına girdi ve oluşan karambolde savunmamız topu ceza alanı dışına gönderdi. Ardından sağ kanattan yapılan ortada Mustafa topu uzaklaştırdı.
4'Sol kanattan gelişen atağımızda Olcan, rakiplerinden sıyrılıp pasını Colman'a verdi ama savunma baskı yaparak topu kazandı.
3'Gelişen atağımızda rakip yarı alanda topla buluşan Olcan, rakiplerinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
2'Sağ kanattan gelişen atağımızda Henrique, iki rakibinden sıyrılıp sol çaprazdaki Alanzinho'yu düşündü ama savunma araya girdi.
1'Karşılaşma Laziolu oyuncuların vuruşuyla başladı.
M.Ö.Haydi Karadeniz Fırtınası, lider gittiğin Roma'dan lider olarak dön...
M.Ö.Roma Olimpiyat Stadı'nda UEFA Avrupa Ligi Müziği...
M.Ö.İki takım oyuncuları mücadeleyi yönetecek hakemler eşliğinde sahaya çıkıyor.
M.Ö.Lazio'nun grubu lider bitirebilmek için bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılması gerekiyor.
M.Ö.Trabzonspor, bu maçtan en az 1 puanla ayrıldığı takdirde grubunu lider bitirecek.
M.Ö.Lazio'nun yedek oyuncuları ise; Federico Marchetti, Michael Ciani, Senad Lulic, Anderson Hernanes, Lucas Biglia, Antonio Candreva ve Miroslav Klose.
M.Ö.Trabzonspor'da yedek bekleyecek isimler; Fatih Öztürk, Yusuf Erdoğan, Zeki Yavru, Adrian Mierzejewski, Abdulkadir Özdemir, Emre Güral ve Marc Janko.
M.Ö.Lazio ise mücadeleye; Etrit Berisha, Luis Cavanda, Giuseppe Biava, Diego Novaretti, Stefan Radu, Cristian Ledesma, Ogenyi Onazi, Honorato Ederson, Felipe Anderson, Balde Diao Keita ve Sergio Floccari ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.Bordo mavili ekibimiz karşılaşmaya; Onur Kıvrak, Jose Bosingwa, Mustafa Yumlu, Sol Bamba, Aykut Demir, Gustavo Colman, Aykut Akgün, Olcan Adın, Alanzinho, Florent Malouda ve Paulo Henrique ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.Temsilcimiz Trabzonspor'un ve İtalyan ekibi Lazio'nun karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'leri belli oldu.
M.Ö.SS Lazio ile Trabzonspor arasında oynanacak tarihi maçın canlı anlatımı maç saatinde burada olacak.


LAZİO
Berisha
Biava
Radu
Cavanda
Novaretti
Anderson
Ederson
Onazi
Ledesma
Blade
Floccari

TRABZONSPOR
Onur
Bosingwa
Aykut Demir
Bamba
Mustafa
Olcan
Aykut Akgün
Malouda
Colman
Alanzinho
P. Henrique