Eskişehirspor, Şöhretleriyle Buluşuyor

Eskişehirpor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah-kırmızılı takımda 1966-1982 yıllarında forma giyen futbolculardan İsmail Arca ile bir araya geldi.

Sağlam, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolunun ve Eskişehirspor'un efsane kaptanı Arca ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tesislere gelmesinden dolayı Arca'ya teşekkür eden Sağlam, şöyle konuştu:
"Kendisi buraya gelerek bizi gururlandırdı. Eskişehir'de 'futbol' deyince akla gelen önemli isimlerden birisi. Futbolculuk kalitesi, karakteri ve insani değerleriyle Eskişehir futboluna önderlik etmiş ve ondan sonra gelen nesillere örnek olmuş, halen yaptıklarıyla bizlere yol gösteren bir kişiliğe sahip. Bundan sonra bizler de ortaya koyacağımız değerlerle onların açtığı yolda devam edeceğiz. Yaklaşık 40 yıl önce Eskişehirspor adına Türk futboluna damga vurdular. Biz de 'Es-Es' markasını tekrar Türk futboluna sunmak, geçmişte yaşanan güzel günleri tekrar taraftarımıza ve camiamıza yaşatmak için mücadelemizi veriyoruz. Bu yolda kendilerinden öğreneceğimiz çok şey var. Bundan sonra o döneme imza atmış, eserler ortaya koymuş futbolcularla beraber olmaya çalışacağız."
-"Hatırlanmak istiyoruz"
Arca ise uzun yıllardan sonra Eskişehirspor Tesisleri'ne ilk kez geldiğini vurguladı.
Tesislerin yıllar içinde güzel bir görüntüye kavuştuğuna değinen Arca, şunları söyledi:
"Burada aklımıza tarih geliyor. 1965-1966'te soyunma odamız yoktu. Bir otelin altındaki iş yerinde soyunuyorduk. Bu tesislerde emeğim geçti. Sahaları yapıp, sularken çimler çöküyordu. Eskişehirspor'a emeği geçen futbolcularla bir araya gelinmesi düşüncesinden dolayı Sağlam'a teşekkür ediyorum. Bundan sonra hatırlanmak istiyoruz. 50 yıldır Eskişehir'deyim. İyi ki Eskişehirspor'da forma giymişim. Eskişehirspor forması altında üzüntüyü de sevinci de yaşadım. Bunların unutulması bizleri kahrediyor."
Konuşmanın ardından Arca, Sağlam'a üzerinde Eskişehirspor'un 30 Haziran 1971 yılında Galatasaray'ı yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandığı maçın fotoğrafı ve bir formayı hediye etti. Sağlam da Eskişehirspor'lu futbolcu Erkan Zengin'in imzalı formasını verdi.

Kaynak: AA