Bayan Basketbolcu Stansbury, Fransız Takımı Tarbes’e Gidiyor

Edirnespor Kadın Basketbol takımının sezon başında kadrosuna kattığı Amerikalı pivotu Tiffany Renee Stansbury, Fransa Kadınlar Basketbol Birinci ligi takımlarından Tarbes’e transfer oldu.

Tarbes bu sezon Fransa kadınlar liginde 11. Sırada yer alırken kadınlar Eurocup C-Grubunda lider olarak bulunuyor.

Pazartesi sabahı ülkesi ABD’ye gidecek olan Stansbury, Ocak ayında yeni takımı Tarbes forması altında mücadele edecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Edirnespor Basketbol Kulübü başkanı Murat Boyacıoğlu “Birinci lige çıkma hedefiyle oluşturduğumuz kadromuza kadın basketbolunda önemli bir isim olan Tiffany Renee Stansburyile de güçlendirmiştik. Tiffany’i sezon başında da başka Avrupa kulüpleri isterken biz onu ikili ilişkilerimiz sonucu kadromuza dahil etmiştik. Ama sezona bizimle başladıktan sonra da kendisine içlerinde Rusya, İsrail ve Fransız kulüplerinin de bulunduğu bir çok Avrupa kulübünden teklifler gelmeye devam etti. Şu anda Kadınlar Eurocup C-Grubunda lider olarak mücadele eden Tarbes takımı Eurocup ve ligde sürdürdüğü mücadelede kadrosunu zenginleştirmek isteği ile hem kulübümüze hem de Tiffany’e teklifte bulundular. Kulübümüze maddi katkısı da olacak bu isteğe biz de sıcak baktık ve karşılıklı anlaşarak Tiffany Renee Stansbury’nin transferine onay verdik.Kendisine Edirnespor forması altında verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyor yeni takımında başarılarının devamını diliyoruz. Bu transferin ardından pivot pozisyonu için yeni bir yabacı arayışlarımız sürüyor. Teknik ekibimizin görüştüğü birkaç isim var. Yeni yabancı transferimizi ikinci yarının ilk maçına olmasa da ikinci haftasına yetiştirmek istiyoruz. O bölgeye iyi bir isim transfer edeceğiz” dedi.

Öte yandan 15 Aralık Pazar günü saat 16:00’da Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda ilk yarının son maçında Balçova Belediyesi ile karşılaşacak olan Edirnespor hazırlıklarını sürdürüyor. Gribal enfeksiyonu devam eden Meriç Banu Yenal dışında çalışmalara oyuncular tam kadro katıldılar.

Edirnespor ligde oynadığı 6 maç sonunda yenilgisiz liderliğini sürdürürken rakip Balçova Belediyesi Termal’in 6 maçta 2 galibiyeti bulunuyor ve 8 takımlı grupta 6. sırada yer alıyor.

Kaynak: İHA