Sancaktepeli Sporcu Hamdüsena Çınar Dünya İkincisi

Antalya'da düzenlenen ‘Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımı, 2 altın, 6 gümüş ve 7 bronz madalya elde etti.

Sancaktepe Belediyesporlu Milli Sporcu Hamdüsena Çınar 65 kg’da dünya ikincisi oldu.
Antalya’da gerçekleştirilen şampiyonada 63 ülkeden bin 500 sporcu mücadele etti. Türkiye'den 25'i bayan olmak üzere 64 sporcunun katıldığı şampiyonada, point fighting, kick light, light contact ve full contact olmak üzere 4 kategoride müsabakalar gerçekleştirildi.

Türk Milli Takımı’nın şampiyonayı 2 altın, 6 gümüş ve 7 bronz madalya ile tamamladı. Sancaktepe Belediyesporlu Milli Sporcu Hamdüsena Çınar 65 kg’da dünya ikincisi olurken, Kübra Akbulut çeyrek finalde elendi.

Sancaktepe Belediyespor Uzakdoğu Sporları Antrenörü Mustan Özkaran, her iki sporcunun elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müsabakaları değerlendirdi. Özkaran, “Hamdüsena Çınar, yarı finalde karşılaştığı son iki yılın dünya ve Avrupa şampiyonu olan Rus rakibi maçı kaybedeceğini anlayınca faullü dövüşerek sporcumuzun burnunu kırmıştır. Sporcumuz ona rağmen maçı bırakmamış ve kazanmıştır. Ancak doktor kararı ile final maçına çıkarılmayarak dünya ikincisi olmuştur. Aynı şampiyonada yine ülkemizi ve kulübümüzü temsil eden Kübra Akbulut büyüklerde ilk kez yarışmasına rağmen çok iyi performans göstermiş, ancak tecrübesizliğinden dolayı çeyrek finalde elenmiştir. Gelecek yıllarda yeni dünya şampiyonları arasında yerini alacağı umutlarını yükseltmiştir” dedi.

Hamdüsena Çınar’ın elde ettiği dereceden Sancaktepe Belediyespor camiası olarak çok mutlu olduğunu belirten kulüp başkanı Muhammed Ali Cankatar, “ Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası’na ilk ülkemizin ev sahipliği yapması gurur vericidir. Şampiyonaya katılan Sancaktepeli iki sporcumuzun elde ettiği başarılardan dolayı kendilerini kutluyorum. Hamdüsena dünya ikincisi oldu fakat bizim için o şampiyondur. Yaşanan kaza sonucu final maçına çıkamamıştır. Diğer yandan ilk defa büyüklerde maça çıkan Kübra’nın çeyrek finale çıkması da büyük başarıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA