Trabzonspor Çıkışını Sürdürdü

Sahasında Kayseri Erciyesspor’u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nden sonra Spor Toto Süper Lig’de de çıkışını sürdürdü.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın başından sonuna kadar oyunu istedikleri belirterek, “Karşımızda iyi bir Erciyesspor vardı. Onlarda zaman zaman maça hakim oldular. Maçın sonuna kadar isteyen, maçın başından sonuna kadar bir birine yardım eden ve saygı duyan bir oyun sergiledik. Bugüne kadar 24 maç oynadık. Oyuncularımız özveriyle devam ediyorlar. Lig ve Avrupa maçında sonra kazanmamız bizim için önemliydi. Deplasman formatımız istediğimiz gibi değil. Umarım bu tabloyu yabancı saha maçlarında da sergileriz" dedi.

Bir basın mensubunun Olcan Adın’ın attığı goller sonrası çok fazla sevinmediğini sorması üzerine ise Akçay, “Olcan çok karakterli bir oyuncu. Goller de rakibine gösterdiği saygının bir ifadesi olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarıyla ve bizime çok uyumlu bir oyuncu. Rakibe saygıdan dolayı çok aşırıya kaçırmadan sevincini sergiliyor” ifadesini kullandı.

Zeki Yavru, iç saha maçlarının olumlu geçtiğini belirterek, "Bugünde kaybetmemek için bir birimize söz verdik. UEFA'da başarılı bir serimiz var bunun tesadüf olmadığını göstermek istiyorduk. İyi bir takımız ve bunu da ligde yavaş yavaş göstermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun "Bosingwa’ın cezalı olması nedeniyle forma giydin, bu seni nasıl etkiliyor" sorusuna ise Yavru, "Bosingwa'yı tartışacak halimiz yok. Kendini ispatlamış bir oyuncu. Ben oynamış o oynamışım bunu problem yapmıyorum. Hepimizin Trabzonspor’un oyuncularıyız. Bizim görevimiz kendimizi hazır tutmak ve forma verildiğinde onun hakkını vermek. Genç bir oyuncuyum benim tek düşüncem çok çalışıp, sabırla formayı almak" diye konuştu.

Mustafa Yumlu ise yaptığı açıklamada, “Takım arkadaşlarımı iyi mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Bizim açımızdan önemli bir maçtı bizim rakiplerimizin bir birleriyle oynadığı haftada bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Kazandığımız için mutluyuz. Kendi sahamızda yenilmiyoruz. Bundan sonra da mağlup olmayacağız. İnşallah bizim adımıza böyle devam eder” ifadesinde bulundu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Trabzonspor karşısında talihsiz bir gün yaşadıklarını söyledi.

Çapa, "Bakıldığı zaman ilk yarı iyi oynayan bir takımdık. Rakibimizden daha çok pozisyona giren bir takımdık. İyi işler yaptık. 4 tane bulduğumuz net pozisyonları değerlendiremedik. Onur'un sezon başında beri Trabzonspor'a yaptığı katkıda ortada. İkinci yarıda ilk yarı olduğu gibi şansız goller yedik. Trabzonspor'un organize bir şekilde yaptığı goller bugün konuşmadı. Bizim hatalarımızdan kaynaklanan goller oldu. Maçın ilk devre anları vardı. Penaltı pozisyonu ve Trabzonspor attığını 3 gol ofsayt mı? Değil mi? Hakemin gördüğü yerden biz farklı görmüş olabiliriz. Böyle bakıldığından bizim adımıza talihsiz bir gündü. Hakemlerin sayısının artmasıyla birlikte baktığımız zaman önceki sezonlarda yapılan hataların çok daha az olduğunu görüyoruz" dedi.

Kayseri Erciyespor'un savunma oyuncusu Numan Çürüksu ise zor bir deplasmanda oynadıklarını belirterek, "Buna rağmen iyi oynadık. Yakaladığımız pozisyonlar vardı. Bunları değerlendiremedik. Bizim için talihsiz bir maç oldu" şeklinde konuştu.

Murat Akın ise, "Buraya en azından bir puan için gelmiştik. Zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. Çok şansız goller yedik. İyi pozisyonlar yakaladık. İyi bir oyun sergiledik ama olmadı. Yakaladıklarımızı değerlendiremedik. Trabzonspor'u tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA