Kasımpaşa ve Galatasaray Birer Puana Razı Oldu

Kasımpaşa’nın evinde konuk ettiği Galatasaray’la 1-1 berabere kaldığı maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mancini, “Bugün hakemlerin gözlüğe ihtiyacı vardı” dedi.


Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, bugün statta en güzel şeyin taraftarlar olduğunu dile getirerek, “En kötü de hakemler ve yardımcılarıydı. Maça gelirsek ilk yarı iyi oynamayan bir Galatasaray vardı. Ve ilk yarı gol yemeye devam ettik. İkinci yarıda toparladık ve iyi oynadık. Kazanmayı da hak ettik” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
Takımla çok fazla çalışma imkanı da bulamadıklarını ifade eden Mancini, “Çalışmamız gerekiyor. Hataları düzeltmemiz, üzerine gitmemiz gerekiyor. Galatasaray gibi üst düzey bir takımın böyle goller yememesi gerekiyor. Ne zaman düzelir seri galibiyetler alırsak, o zaman düzeldik demektir” ifadelerini kullandı.

“DOKTORLARIMIZDAN MEMNUNUZ”
Galatasaray’da son dönemde yaşanan sakatlıkların doktorlarla alakalı olup olmadığının sorulması üzerine İtalyan teknik direktör Mancini, “Doktorlarımız gayet memnunuz” cevabını vererek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok iyi bir doktorlara sahibiz. Sneijder yüzde yüz hazır değildi. Benden 2 gün izin istedi bende verdim. Nereye gitti bilmiyorum ama doktorlarımızla ilgili bir sıkıntı yok.”

“TEK SUÇLU BENİM”
Mancini, takımın bu durumunda bir suçlu aranıyorsa, bunun kendisi olduğunu vurgulayarak, “Burada başka bir suçlu bulmamıza gerek yok. Bu takım iyi oynamıyorsa tabii ki bütün sorumlu ben olurum burada” dedi.

“ERAY’A FIRSAT VERMEK LAZIM”
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Muslera’nın bir an önce takıma dönmesini kendilerinin de istediklerini belirterek, “Juventus maçında olur mu, olmaz mı bilmiyoruz. Eray’da çok genç bir kaleci. 5 maçtır görev alıyor, onu da değerlendirmemiz lazım. Defansif anlamda mentalite problemini söylememek lazım. Hepsi milli takımlarında da oynayan kaliteli futbolcular. Şu anda önümüzde 4 tane maç var. Bu maçları bitirip detayları o şekilde düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

“FORVETTE HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMIYORUZ”
Takımda üç forvet oyuncularının olduğunu hatırlatan Mancini, “2 günde 1 maç oynayan bir futbolcu Umut. Önümüzdeki maçlara baktığımız zaman değerlendirmemizi doğru yapmamız lazım. Forvette herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

“TAKIMIM SAHA İÇERİSİNDE KONUŞMUYOR”
Mancini, takımının saha içerisinde konuşmadığına değinerek, “Normal ve bu tip konuşmalar daha fazla olmalı. Saha içinde çok konuşmayan bir takımız. Bunu değiştirmemiz lazım” açıklamalarında bulundu.

“HAKEM GÖZLÜK TAKMALI”
Bir basın mensubunun, ‘Hakemin yönetimi hakkında ne düşünüyorsunuz?’ şeklindeki sorusuna Mancini, maçın içerisinde kendileri lehine penaltı ve bir kırmızı kart olması gerektiğini vurgulayarak, “Ne yazık ki orta hakem yan hakem ve çizgi hakemi yeterli değildi. Bu da ilk yaşadığımız bir sıkıntı değil. Deplasman maçlarında ne yazık ki bu hep başımıza geliyor. Futbolcuların tek düşünmesi gereken performanslarını daha iyi seviyeye getirmek olmalı. Bende futbolcularla konuşuyorum bu konuda. Hem yan hakem, hem de çizgi hakemlerinin gözlüğe ihtiyacı vardı. Çok net bir pozisyondu” ifadelerini kullandı.

KASIMPAŞA CEPHESİ
Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, zor bir maç olduğuna değinerek, “Karşımızda 10 saniye içerisinde bir maç skoru nasıl değişir gösteren bir takım vardı. Pozisyon bulamasalar da golleri olabilir. Kaliteli futbolcular var rakibimizde. Bu hafta gerçekten iyi çalıştık bu maça. Çalıştığımız her şeyi, yaklaşık 80 dakika çok iyi yaptık. Fizikİ anlamda top çaldık ve fizik anlamında iyiydik. Kazanabilirdik ama Burak’ın bir pozisyonu golle sonuçlandı. Maç sonu 1-1 oldu. Hak edip, hak etmediğimizi konuşmak doğru olmaz. Oyuncularım bugün maç içerisinde girdiği bu tarz pozisyonları, bu tarz maçlarda daha iyi değerlendirmesi lazım“ dedi.

İLHAN: “GALATASARAY’IN ETKİLİ SİLAHLARI VAR”
Lacivert-beyazlı futbolcu İlhan Eker, Galatasaray'da etkili futbolcuların olduğuna değinerek, “Bunların nasıl etkili olduğunun farkındaydık. Hafta içerisinde iyi çalıştık bunlara. Bunu da iyi kapattığımızı düşünüyorum. 1-0’dan sonra oyunun temposunu artırabilseydik daha farklı olacaktık. Gol fırsatlarını kaçırdık ve döndü bize gol oldu. Eminim ki izleyenler keyif almıştır. Oyun genelinde daha etkili olan taraf bizdik” şeklinde konuştu.

MALKİ: “MAÇA GAYET GÜZEL BAŞLADIK”
“İki takım içinde çok önemli bir maçtı” diyen Kasımpaşalı futbolcu Malki, sözlerine şöyle devam etti:
“Ön sırada oynayan takımların sonuçlarını da biliyorduk. Gayet güzel başladık maça. Çünkü Galatasaray sadece uzun toplarla oynuyordu. Tabii ki 2. golü atamadığımız için zorlandık. Maçı o şekilde bitiremedik. Ama nasıl olsa iyi oynadık ve öyle devam etmemiz lazım.”

Kaynak: İHA