Canik Belediye - Ceyhan Belediye Maçının Ardından

Canik Belediye Antrenörü Ekin Baş, sezon başından beri sakatlıklarla uğraştıklarını belirterek, "Lacy’nin katılması ile bambaşka bir takım olduk" dedi.


Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig’inin (TKBL) dokuzuncu haftasında Samsun Canik Belediye kendi evinde ağırladığı Ceyhan Belediyeyi 83-76 mağlup etti. Maçın ardından Baş Antrenörler ve oyuncular maçı değerlendirdi.

Canik Belediye Antrenörü Ekin Baş, 3 periyotun sonlarına doğru ivmeyi kendi taraflarına çevirdiklerini hatırlatarak, ”Çok akıllı bir basketbol oynadık. Aslında maç daha da farka gidebilirdi. Ama son periyotta Ceyhan iyi bir geri dönüş yaptı. 3 sayı bölgesinden isabetli sayılar attılar. Buda onları geri maça getirdi. Biz yine kazanmayı bildik. Sezon başından beri sakatlıklarla uğraşıyorduk. Lacy’nin katılması ile bambaşka bir takım olduk" diye konuştu.

Kazandıkları için mutlu olduğunu ifade eden Canik Belediye oyuncusu Natasha Lacy, kazandığımız maçı 20-40 sayı arasında farkla ile alabilirdik ama bir anda çok kötü savunmaya başladık. Rakip takım 3’lük sayılar buldu. Daha kolay kazanabilirdik. Söz veriyorum, 6 da 6 yapmak için her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Canik deplasmanın zor bir deplasman olduğunu bildiklerini, ona göre hazırlık yaptıklarını söyleyen Ceyhan Belediye Antrenörü Atilla Keskin, “Ama her şey istediğimiz gibi olmuyor. Maalesef ilk periyotta çok skor yedik. Böyle maçlarda yerseniz maçı kazanamazsınız bugünde öyle oldu. Maalesef 80’en sayı yedik, buda maçın sonunu getirdi. Kritik anlarda çok kötü savunma hataları yaptık. Özellikle 3. periyotun başında inanılmaz bir sayı yedik. Bu maçı alabilirdik ama 3 periyotun skoru maalesef maça yansıdı. Önümüzde bir Ordu maçı var ona bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ceyhan Belediye oyuncusu Ezgi Manlacı, kötü defans yaptıkları için yenildiklerini ifade ederek, ”Önümüzdeki Ordu maçına bakacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA