Royal Halı Gaziantep - Olin Edirne Maçının Ardından

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Aziz Bekir, iki maçı peş peşe kaybettiklerini belirterek, üzgün olduklarını söyledi.


Beko Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep kendi evinde Olin Edirne'ye 88-83 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Aziz Bekir, maçın zorlu geçtiğini ifade ederek, “Eurochallenge Cup maçının ardından zor bir maç olacağını biliyorduk. 17 saatlik uzun yoluculuğun ardından maça çıktım ama bu mazeret olamaz. Kesinlikle almamız gereken ikinci maçı da kaybettik. Mazeret sıralamaya da gerek yok artık önümüze bakmamız gerekiyor” dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine oyun kurucusu konusunda sorun yaşadıklarını ifade eden Bekir, “Şahsi fikrimi sorarsanız biz öne geçtiğimiz zaman takımı nasıl yönetmesi gerektiğini bilen oyun kurucumuz yok. O kadar sayı öne geçtikten sonra rakip seni yakalamaması gerekiyor. Ben bunu anlamıyorum üçüncü çeyreğin ortasında 10 sayı öne geçiyorsunuz rakip geni kolayca yakalıyor. İstediğimiz oyun kurucu konusunda transfer yaptık ama sakatlanıp oyundan çıktı. Aslında bütün hata benim maalesef doğru adamı seçemedim” şeklinde konuştu.

Royal Halı Gaziantep oyuncusu Uğur ise maçta basit hatalar yaptıklarını vurgulayarak, “Çok duran bir oyun sergiledik. Rakibimizde iyi bir oyun sergiledi ve maçı kazandı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Biz kötü oynadık ve kaybettik rakibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

OLİN EDİRNE CEPHESİ
Olin Edirne Başantrenörü Cem Akdağ, sakatlıkların kendileri için önemli sorun olduğunu kaydederek, “Sakatlıklara rağmen çok iyi antrenmanlar yapıyoruz ve hazırlanıyoruz. Bu maç bizim için herhangi bir maçtı ve bütün maçlarımızı kazanmak istediğimiz gibi bunu da kazanmak istiyorduk. Dolayısıyla kazandığımız için çok mutluyum. Maça gelince de rakibin ribauntlarda bize karşı çok büyük bir üstünlüğü vardı. Bunun başlıca sebebi de Francis’in erken sakatlanması ve iki faulden sonra oyundan çıkardık ve zorluk çekmeye başladık. Ancak 25 dakika Francis olmadan dayanabildik. Sonuç olarak çok önemli bir maç kazandığımız için mutluyuz” dedi.

Olun Edirne oyuncusu Kerem ise bütün hafta boyunca maça çok iyi çalıştıklarını ifade ederek, “Bu maça çok yoğunlaşmıştık ve maçta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Galip ayrıldığımız için mutluyum ve önümüzdeki maçlara bakacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA