Kardemir Karabükspor 7 Hafta Sonra 3 Puanla Buluştu

Kardemir Karabükspor, 7 hafta sonra sahasında Çaykur Rizaspor'u 2-1 mağlup ederek, 3 puan ile tanıştı.


Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, oyunun tamamına yakın bölümünde kontrolü ellerinde tuttuklarını belirterek, “Bugün oyuncuların üzerinde iyi oynayıp kazanamama baskısı vardı. İki gol attık daha fazla üretmemiz gerekiyordu. Umarım bu kazanmamız ile birlikte yeni çıkışın başlangıcı olur. Takım iyi oynuyor. Rize bu ligin iyi takımlarından biri ve önümüze daha iyi bakacağız” dedi.


Takımının ikinci golünü kaydeden defans oyuncusu Mabiala, bugün hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Son üç maçtır iyi mücadele ediyorduk ve istediğimiz golleri bulup 3 puan alamıyorduk. Hafta boyunca idmanlarda iyi çalışıp bunun karşılığını aldık. Bu galibiyet önümüzdeki haftalarda daha iyi yerlere getirecek” diye konuştu.

Karabüksporlu oyuncu Akpala da son haftalarda iyi oynamalarına rağmen galibiyet alamadıklarını ancak bugün emeklerinin karşılığını aldıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Karşılaşmanın iki takım için zor bir maç olduğunu anlatan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “İki takımda uzun süredir galip gelemiyordu. Bu maça çıkarken bizim çok eksiğimiz vardı. Bugün bu eksiklikleri bir kez daha yaşadık. Özellikle oyunu çevirecek oyunun kaderini değiştirecek oyuncularımızın olmaması ve şans verdiğimiz arkadaşlarımızın da bir türlü istediğimiz performansı vermemesi bizim için çok büyük bir dezavantaj oldu. Yediğimiz ikinci gol yemememiz gereken bir goldü ve bir hafta biz bunu çalışmıştık. Zaten maçın gidişatında maçın kaderini değiştirecek elimde de oyuncu olmadığı için bu sıkıntıyı yaşadık. 5-6 oyuncunun olmaması şu maça büyük etki yaptı. Ne olursa olsun maçı son saniyeye kadar kazanmak için elimizden geleni yaptık. Yapacak bir şey yok. Bu arada sakat arkadaşlarımız gelirse Kayseri maçı ile bambaşka başlamamız lazım. Bunu yapacak güçteyiz. Önemli oyuncularımızın gelmesi lazım ve gelmezse bu sıkıntılarımı devre arasına kadar sürer” dedi.

Çaykur Rizeporlu oyuncu Cumali Biliş ise maça çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, “Bu maçı kazanacağımıza inanıyorduk. İyi başladık ama hatamızdan gol yedik. İnşallah önümüzdeki haftalarda ilk devreyi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çaykur Rizeporlu bir diğer oyuncu Orhan Ovacıklı da iki takımın haftalardır kazanamadığını ve kendilerinin de kazanmak için geldiklerini belirterek, “Eksikliklerimiz vardı ama bunu bahane edemezdik ve özellikle ön taraftaki eksiklerimizin olmayışı bunun sıkıntısını biraz yaşadık. Yediğimiz goller basit goller oldu ama çıkaramadık ve mağlup olduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA