Trabzonspor Avrupa'da Hedef Büyüttü

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynayacakları Gençlerbirliği maçını kazanarak Avrupa'daki başarılaranı taçlandırmak istediklerini söyledi.

Güney, üst üste Avrupa'da gelen başarıların ardından "neden çeyrek veya yarı final oynamayalım" düşüncesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.


Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, bordo-mavili takımın Legia Warszawa'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası dönüş yolunda havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Alınan galibiyetin hem taraftarı hemde camiayı mutlu kıldığını belirterek, "Avrupa'da gruplara kaldıktan sonra toplam 4 maç oynadık sadece Lazio ile sahamızda berabere kaldık, diğer 3 maçımızı kazandık. Legia Warszawa galibiyetiyle gruplara kalma yolunda önemli bir başarı elde ettiğimize inanıyoruz. Futbolcularımızı kutluyoruz" dedi.

"İYİ SONUÇLAR TAKIMIN ÖZGÜVENİNİ ARTIRDI"
Güney, üst üste alınan galibiyetlerin takıma özgüven kazandırdığını belirterek, "Geçen seneden beklemediğimiz kötü performans sonrası Spor Toto Süper Lig'e ve Avrupa'ya başlarken bir tedirginlik vardı. Futbolcuların kendilerini toparlayıp konsantre olmaları açısından bir takım kuşkularımız vardı. Onun için çalıştık konsantre olmaları için. Onlar da çalıştılar iyi sonuçlar da gelince kendilerine olan özgüvenleri arttı. Avrupa'da iyi sonuçlar aldık. 5 maç üst üste kazanan bir Türk takımı olarak da tarihte yerimizi aldık. İyi sonuçlar geldikçe futbolcuların kendilrine olan özgüvenleri artıyor aynı zamanda takım olma yolunda önemli gelişmeler var. Takım daha da oturacak ve ligde de istediğmiiz sonuçları alacağımızı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

"AVRUPA'DA ÜST ÜSTE GELEN BAŞYARILAR BİZİ HEYECANA SOKUYOR"
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Avrupa'da üst üste gelen başarıların kendilerini heyecana soktuğunu ifade ederek "Üst üste alınan başarılar bizi heyecana sokuyor. İnsanlar 'neden çeyrek veya yarı finale gitmeyelim' diye düşünüyor. Heyecan veriyor bunları seslendirmek erken olacak ama ister istemez heyecan veriyor. Aklından geçiriyor" şeklinde konuştu.

Güney, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, takımın soyunma odasını ziyaret etmesi kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek "Başbakanımız, maçımıza geldi. Maçtan sonra futbolcularımızı tebrik etti. Destek verdi. Sonuçta Avrupa'daki başarılar ülke açısından önemli bir prestij, milli takımların başarısı gibi takımların başarısı da ülkemizin adını duyurmak için önemli. Başbakanımız gelip bize destek vermesi bizi çok mutlu etti. Bizler de ülkemiz için sporda önemli bir yere gelmesi için mücadele ediyoruz. Onların da bizi takdir etmesi moral vermesi bizi sevindirdi. Biz sadece taraftarlarımızı değil bütün insanları sevindirdiğimizi düşünyoruz. Sayın Başbakana teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ONUR'UN DURUMU
Güney, sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Onur'un durumunun çekilecek olan MR sonuçları sonrası netlik kazanacağını belirtti.

Onur'un kasığında çekme olduğunu kaydeden Güney, çıkacak olan MR sonucuna göre Geançlerbirliği maçında oynayıp-oynamayacağının belli olacağını söyledi

"GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINI KAZANARAK AVRUPADAKİ BAŞARIMIZI TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ"
Alınan Legia Warszawa galibiyeti sonrası takımın Ankara'da kampa gireceğini belirten Güney, sözlerini şöyle tamamladı:
"Gençlerbirliği maçı öncesi Avrupa'da elde edilen başarılar takımın moral ve motivasyon anlamında katkısı olacak. Her maça Trabzonspor galibiyet için çıkıyor. Bu maça da galibiyet için çıkacağız. Avrupa'daki başarımızı taçlandırmak için Gençlerbirliği maçını kazanmak istiyoruz. İnşallah 3 puanı alırız."

Kaynak: İHA