Euroleague'de zorlu gece!

Anadolu Efes'ten sonra THY Euroleague'deki diğer iki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker de bu akşam 4. hafta maçlarına çıkıyor.

THY Euroleague 'de 4. hafta maçları bugün oynanacak 6 karşılaşma ile tamamlanacakken, kupadaki iki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker, deplasmanda ter dökecekler. İki karşılaşma da NTV Spor Smart'tan ekranlara gelecek.

Galatasaray 'a kritik sınav
Çok sayıda sakat oyuncusu ile gittiği Unicaja Malaga deplasmanında farklı kaybeden Galatasaray Liv Hospital, bu haftayı da deplasmanda geçiriyor. Sarı-kırmızılılar, C Grubu dördüncü maçında bu sezon ilk kez Euroleague 'de mücadele eden Stelmet 'e Polonya 'da konuk oluyor. Zielona Gora şehrinde TSİ 20.00'de başlayacak ve maç Centrum Rekreacyjno Sportowe Salonu'nda oynanacak. Grupta bu maç dışında Bayern Münih-Unijaca Malaga ve Montepaschi Siena-Olympiakos maçları da var.

Grupta ilk maçında İtalya deplasmanında Montepaschi Siena'yı yenen, sonrasında Olympiakos ve Unicaja Malaga'ya kaybeden sarı-kırmızılı takım, Polonya'da kazanarak grupta tekrar iddialı bir konuma gelmek istiyor. Sarı-kırmızılıların rakibi Stelmet ise ilk iki maçında Bayern Münih 'e 94-73 ve Unicaja Malaga'ya 101-68 kaybettikten sonra geçen hafta Montepaschi Siena'yı evinde 73-65 mağlup ederek gruptaki tek galibiyetini almıştı.

Galatasaray Liv Hospital'ın ilk 3 maçta en skorer ismi maç başına 12,7 sayı ortalamasıyla oynayan Carlos Arroyo olurken, Polonya temsilcisinde ilk maçlar sonunda en etkili isim olarak Vladimir Dragicevic gözüküyor. Karadağlı forvet, ilk 3 maçta sonunda ortalama 13 sayılık bir istatistik tutturdu.

Sarı-kırmızılılar bu maçta sakatlıkları nedeniyle Nathan Jawai, Manuchar Markoishvili, Cenk Akyol, Furkan Aldemir ve Engin Atsür 'den faydalanamayacak.


Euroleague'de zorlu gece!





Pionir'de zor gece
Geçtiğimiz hafta en büyük şampiyonluk adaylarından CSKA Moskova 'yı adeta dağıtan Fenerbahçe Ülker, bu hafta Euroleague 'in en zor takımı değil ancak en zor tribününe karşı mücadele verecek. A Grubu 4. hafta maçında deplasmanda Sırbistan'ın Partizan NIS takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe Ülker, 11 maçlık galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Pionir Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Grupta ayrıca Barcelona-CSKA Moskova ile Nanterre-Budivelnik Kiev maçları da yapılacak.

Grupta ilk 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, Sırp ekibini de mağlup ederek, yenilgisiz liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. İlk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Budivelnik Kiev takımını 102-84 yenen Fenerbahçe Ülker, daha sonra sahasında grubun güçlü takımlarından Barcelona 'yı 75-70 ve CSKA Moskova'yı 86-60 mağlup etti.

Partizan NIS ise 3 maçta 1 galibiyet ile grupta 3. sırada yer alıyor. İlk haftada deplasmanda Barcelona'ya 67-60 yenilen Sırp ekibi, ikinci hafta sahasında Fransa'nın Nanterre takımını 74-43 mağlup etti. Partizan 3. hafta maçında ise deplasmanda Budivelnik Kiev'e 74-69 yenildi.

Fenerbahçe Ülker, 2013-2014 sezonunda oynadığı 11 resmi maçı da kazandı. Yeni başantrenörü Zeljko Obradovic yönetiminde Türkiye Kupası'nda 3 maçını da kazanan Fenerbahçe Ülker, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray Liv Hospital'ı yendikten sonra Beko Basketbol Ligi'nde de oynadığı 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
Bu arada bu maç Obradovic için farklı bir anlam daha taşıyor. Sırp çalıştırıcı, 1984-1991 yılları arasında Partizan'da oynamış ve 1987'de Yugoslavya Şampiyonluğu, 1988'de Euroleague üçüncülüğü, 1989'da Korac Kupası'nı kazanmıştı. 1991-93 arasında da antrenör olarak görev yapan Obradovic, Partizan'ın altın yılı 1992'de Yugoslavya Şampiyonluğu, Yugoslavya Kupası ve Euroleague Şampiyonluğu kazanılmasını sağlamıştı.

Partizan deplasmanında sezonun 12. galibiyetini arayan Fenerbahçe Ülker 'de sadece İlkan Karaman ile Oğuz Savaş sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bırakacak isimler olacak.

Euroleague'de zorlu gece!