Eskişehirspor - Akhisar Belediyespor Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Eskişehirspor, evinde ağırladığı Akhisar Belediyespor’u 2-0 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımın geçen hafta aldığı yenilgiden sonra bugünkü karşılaşmayı kazanmasının önemli olduğunu söyledi.

Sağlam, "Ligin zirve yarışında birçok takımın puanı birbirine yapışık. Geçen hafta biraz aşağı indik. Bugün kazanıp hem verilecek araya daha moralli girmek için, hem de geçtiğimiz haftanın moral bozukluğunu üzerimizden atabilmek için kazanmamız gerekiyordu. Moral bozukluğunu üzerimizden atıp üst düzey performansla maçı almamız kolay değildi. İlk devre başa baş giden maçı ikinci yarıda lehimize çevirerek, güzel gollerle kazanıp üst tura tırmanmanın sinyalini verdiler. Akhisar gibi bir takıma karşı gol yememek için bir oyun oynarken, gol bulmak zorundasın bu kolay değil. Ama biz zorda olsa başardık. Ben bu arayı iyi değerlendirip, Trabzonspor’la başlayacak maç trafiğinde yukarı tırmanacağımıza inanıyorum. Taraftarımız da buna inansın. Yeter ki bize destek olsunlar. Bu takıma gönül veren herkesin Eskişehirspor’a destek olup sorumluluk almasını istiyoruz" dedi.

Eskişehirsporlu oyuncu Sezgin Coşkun ise zorlu bir maç oynadıklarını kaydederek, "Deplasmanda kontratağı iyi oynayan bir takım vardı. Başta bunu durdurmamız gerekiyordu, bunu başardık ikinci yarıda golleri bulduk ve galibiyeti aldık. Takım arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Erman Kılıç da Eskişehirspor’un karşısında ne yaptığını bilen bir takım olduğunu ve takımın iyi mücadele ettiğini aktardı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, hak ettikleri bir mağlubiyeti aldıklarını ifade ederek, "İlk devrede başa baş bir mücadele geçti. Karşılıklı pozisyonlar vardı. İkinci yarıda Eskişehirspor’un bariz üstünlüğü vardı ve biz bunu önleyemedik. Eski görüntümüzden de ikinci yarıda oldukça uzaktık. Mağlup olduk. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık" şeklinde konuştu.

Akhisar Belediyesporlu oyuncu Ahmet Cebe, mağlubiyetten dolayı çok üzgün olduklarını ve ikinci yarıda çok kötü oynadıklarını anlatarak, Eskişehirspor’u tebrik etti.

Akhisar Belediyesporlu bir diğer oyuncu Sertan Vardar ise üst üste iki deplasmanları olduğuna değinerek, "Deplasman karnemizi düzeltmemiz gerekiyordu. Daha çok çalışıp muhakkak bir şeyler yapmak zorundayız. Çok uzun bir maraton" diye ifade etti.

Kaynak: İHA