Burak Yılmaz Açıklaması

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Burak Yılmaz, hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe derbisinde üzerlerinde herhangi bir baskı ve stresin olmadığını söyledi.


'Organ Bağışı Haftası' nedeniyle Galatasaraylı futbolcular Burak Yılmaz, Emre Çolak ve Eray İşcan Türk Böbrek Vakfı'nı ziyaret etti. Hastane ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray futbolcusu Burak Yılmaz, derbi maçta kimin gol atacağının önemi olmadığını, önemli olanın ise kazanmak olduğunu belirterek, “Derbi maçta golün önemi yok. Kazanmak istiyoruz ve kazanmak için oraya gideceğiz. Tabi ki gol atarsam takımımda kazanırsa mutlu olurum. Aklımızda galibiyet var. Kimin gol attığının hiçbir önemi yok. Oraya kazanmak için gideceğiz” dedi.

“ARKADAŞLARIMA BAKIYORUM HİÇBİR BASKI HİÇBİR STRES YOK”
Basın mensuplarının "14 yıldır deplasmanda kazanamamak üzerinizde bir baskı oluşturuyor mu?" sorusuna ise tecrübeli futbolcu Yılmaz, “Ben arkadaşlarıma bakıyorum hiçbir baskı, hiçbir stres yok. Sadece böyle maçların güzelliği var keyfi var. Biz bunun güzelliğini ve keyfini çıkarmaya çalışacağız. Kazanırsak da daha keyifli olacak. Sadece aklımızda kazanmak var” şeklinde cevap verdi.

“BİZ FENERBAHÇE İLE SAHA İÇİNDE RAKİBİZ, SAHA DIŞINDA HEPSİ ARKADAŞIMIZ DOSTUMUZ”
10 Kasım tarihinin kendileri için de çok özel olduğunu ve o güne yakışan bir derbi maçın olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Biz Fenerbahçe ile saha içinde rakibiz, saha dışında hepsi arkadaşımız dostumuz. Gördüğünüz gibi burada da Mehmet kardeşimizin eşinin organize ettiği bir yere geldik. Dediğim gibi onlar sadece saha içinde rakibimiz saha dışında hepimiz dostuz. Güzel bir günde, güzel bir derbi olacak. İnşallah güne yakışan bir derbi olur. Olaysız olur. Geçen maça baktığımız zaman biraz dikkat etmemiz lazım. Hem futbolcular olarak saha içindeki hareketlerimize hem de taraftar olarak saha dışındaki hareketlerimize dikkat etmemiz lazım ki geri dönülmeyecek şeyler yaşanmasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA