Başkan Göksu Vali Mutlu’ya 'Kick Boks” Eldiveni Hediye Etti

Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 4’üncü Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası maçlarının startını İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Vali Mutlu’ya üzerinde ‘Vali Mutlu’ yazılı kick boks eldiveni hediye etti.
Esenler Belediyesi, ilçedeki spor yapanların sayısını arttırmak ve mücadele sporlarına teşvik etmek amacıyla İstanbul Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte mücadele sporlarının dördüncüsünü düzenledi.

Esenler Kemer Spor Kompleksi’nde düzenlenen 4’üncü Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası maçlarında minik ve yıldız yaş gruplarında İstanbul’da faaliyet gösteren 150 spor kulübüne bağlı bin sporcu katıldı.

Karate, tekvando, wushu, bilek güreşi, budokai, muaythai ve kick boks olmak üzere 7 ayrı kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular kıyasıya yarıştı. Kıyasıya çekişmenin yaşandığı festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda sporcu katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, Başkan Göksu’yu yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederek, Esenler’in her geçen gün geliştiğini söyledi.

Gençlerin çok coşkulu olduğunu dile getiren Vali Mutlu, “Bugün Esenlerimizde farklı bir güzelliği yaşıyoruz. Esenlere bu yenilikler, bu güzellikler çok yakışıyor. Esenler’e her gelişimde farklı bir yeniliği, bir heyecanı görüyorum. Fakat bu günkü heyecan çok farklı. Bu günkü heyecan gençliğin, sporcunun coşkusunu taşıyor ve adeta tribünlerden enerji fışkırıyor” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, sporculara yarışların centilmenlik içerisinde yapılması gerektiğini belirtti.

ESENLER’E 150 BİN METREKARELİK SOR KÖYÜ KURULACAK
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, festivalin bir ilk olduğunu belirterek, “Esenler’deki çocuklarımızın, gençlerimizin kendilerini spora özendirmek, her birini birer ahlak, erdem ve spor içerisinde sporla buluşturarak şehrin heyecanını sporla bütünleştirmek istiyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk. İkinci bir örneği yok. Her bir sporcu kardeşimiz sporun centilmenliği, disiplini içerisinde bu festivali sonuçlandıracaklar. Esenler’den almış oldukları bu kupayı kulüplerine ve evlerine büyük bir gururla götürecekler” diye konuştu.

Başkan Göksu, Esenler’de en önemli altyapı çalışmalarının spora yönelik olacağını ifade ederek, 150 bin metrekarelik bir alanı spor köyü olarak inşa edeceklerini söyledi.

Törenin ardından Başkan Göksu, Vali Mutlu’ya üzerinde ‘Vali Mutlu’ yazılı kick boks eldiveni hediye etti. Tören, 3 gün sürecek olan festival gongunun çalınmasıyla son buldu.

Kaynak: İHA