4. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası

Esenler Belediyesi'nin ilçede spor yapanların sayısını artırmak ve mücadele sporlarına teşviki sağlamak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 4. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası başladı.


Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi'nde düzenlenen festivalin açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu tür etkinliklerin Esenler'e yakıştığını söyledi.

Geleceğin sporcularıyla birlikte olduklarını ifade eden Mutlu, "Müthiş bir enerji var. Bu çocuklarımız bize farklı mekanlarda gösteriler düzenledi.

Sevgili sporcularımzı bu kulüplerde yetiştiren değerli antrenörlere, kulüp yöneticilerine ve emeği geçen ailelere teşekkür ediyorum. Çok daha fazla sporcu gururumuz olacak. Bu festivalle pek çok kupa ve madalya sahiplerini bulacak. Sporu doya doya yaşayacaksınız bu festival boyunca" diye konuştu.

- "Son 10 yılda spor alanında da büyük hamleler yapıldı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, salondaki coşkunun ilçedeki vatandaşların spora olan ilgisini gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de son 10 yılda spor alanında da büyük hamleler yapıldığını anlatan Bak, "Büyük yatırımlar yapıldı. Bize yakışan, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarını bu salondan çıkarmaktır" dedi.

Bak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, festivalin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getirdi.

Göksu, 3 gün sürecek mücadele sonunda 7 dalda sporcuların kupalarını alacağını aktardı.

Dünya şampiyonu kick boks sporcusu Serkan Yılmaz, uluslararası arenada Türkiye'yi onurla temsil ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Göksu, Vali Mutlu'ya günün anısına plaket ve boks eldiveni takdim etti.

Daha sonra Vali Mutlu, Milletvekili Bak ve Belediye Başkanı Göksu'nun, açılış gongunu çalmasının ardından festival başladı.

Açılış töreninde, wushu, karate, tekvando gibi branşlarda gösteri maçları yapıldı.

İstanbul'da faaliyet gösteren 150 spor kulübüne bağlı "minik" ve "yıldız" kategorilerinde 1000 sporcunun katıldığı etkinlik, 10 Kasım'da yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA