Veteranlar Balkan Badminton Şampiyonası

Türkiye Badminton Federasyonunun organize ettiği "Veteranlar Balkan Badminton Şampiyonası", Bodrum'da başladı.


Bodrum-Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye'nin de arasında bulunduğu 5 ülkeden 100'ün üzerinde sporcu katılıyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7-10 Kasım tarihlerinde Bodrum'da düzenlenen turnuvaya katılımın oldukça yoğun olduğunu söyledi.

Müsabakalara Türkiye'nin dışında 4 ülkeden katılım gerçekleştiğini dile getiren Özmekik, "Müsabakada Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Sirbistan'dan 100'e yakın sporcu mücadele ediyor. +35 yaştan +70 yaşa kadar insanlar mücadele ediyor. Türkiye olarak 70 sporcu ile buradayız. Ben de +45 yaşta Türk Milli Takımında yarışıyorum" dedi.

Turnuvada Türkiye olarak en fazla madalya almayı hedeflediklerini dile getiren Özmekik, şöyle devam etti:

"Türk badmintonu son yıllarda çok büyük atağa geçti. Lisanslı sporcu sayısında 50 bini geçtik. Türkiye'de en fazla antrenörü olan ikinci, en fazla sponsor bulan üçüncü branşız. Cezaevlerinde, çocuk yurtlarında, polis antrenör projesiyle yaz Kur'an kurslarında ve buna benzer birçok projeyle Türkiye Badminton Federasyonu, diğer federasyonlar arasında sosyal sorumluluk projelerinde öncü federasyon olarak görülüyor. Uluslararası başarılarımızı arttırarak devam ettirmek istiyoruz."

Badminton Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Hakan Avcı ise turnuvanın 4 gün süreceğini bildirerek, iyi performans göstermeye çalıştıkları bir turnuva olacağını söyledi.

Turnuvaya katılan Bulgaristan Badminton Federasyonu ve Balkan Badminton Birliği Başkanı Puzant Kasabian da 50 yıldan bu yana badminton camiasının içinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Avrupa ve dünyada badminton anlamında çok iyi yerlere geldiğini anlatan Kasabian, "Şampiyonanın Bodrum'da yapılması çok güzel. Turnuva gerçekten çok başarılı olacak" dedi.

Turnuva, 10 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA