Legia Varşova-trabzonspor Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, sakatlığı sona eren Gustavo Colman'a ilk 11'de görev verdi.


UEFA Avrupa Ligi'nde 3 Ekim'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Lazio ile yapılan grubun üçüncü maçında sakatlanan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman yeniden formasına kavuştu.

Teknik direktör Akçay, bordo-mavili takımın ligde Fenerbahçe, Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Legia Varşova ile oynadığı maçlar olmak üzere son 5 karşılaşmasında görev alamayan Colman'ı, Legia Varşova karşısında sahaya sürdü.

-Tek eksik Yusuf Erdoğan

Grupta maç öncesi lider bulunan Trabzonspor'da, tek eksik oyuncu sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan oldu. Geçen hafta Elazığspor ile oynadığı karşılaşmada attığı gol sevinci sonrasında sakatlık geçiren futbolcu, kadroda yer almadı.

Akçay, Polonya'ya getirdiği oyunculardan üçüncü kaleci Fatih Öztürk ve genç forvet oyuncu Emre Güral'a 18 kişilik kadroda yer vermedi.

-Stoperler formalarına Avrupa'da kavuştu

Trabzonspor'un ligde gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle cezalı durumda bulunan oyuncuları Mustafa Yumlu ve Aykut Demir, UEFA Avrupa Ligi'nde formalarına kavuştular.

Geçen hafta Elazığspor maçında forma giyemeyen ve cezaları süren futbolcuları teknik direktör Mustafa Akçay, ilk 11'de sahaya sürdü. Giray'ı yedek kulübesine çeken Akçay, bu oyuncunun yerine Mustafa Yumlu'ya stoperde görev verdi. Aykut Demir de savunmanın solunda forma giydi.

-Polonya Büyükelçisi'nden kampa ziyaret

Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, bordo-mavili takımın Polonya'da kamp yaptığı oteli ziyaret etti. Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşen ve takıma Legia Varşova maçı öncesi başarı dileyen Özcan'a üzerinde isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi.

-Adrian'a ikinci doğum günü kutlaması

Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian Mierjezewski'nin 27. yaş günü ikinci kez kutlandı. İlk olarak Varşova 'ya giderken uçakta THY ekibi tarafından özel olarak hazırlanan pastayı kesen Adrian'a ikinci kutlama kamp yapılan otelde yapıldı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da yer aldığı akşam yemeği sonrası Adrian'nın doğum günü kutlandı.

-Maç öncesi dostluk yemeği

Legia Kulübü tarafından maç öncesiTrabzonspor'a yemek verildi.

Yemeğe başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Genel Sekreter Köksal Güney, Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar ile UEFA Temsilcisi Dusan Tittel, Legia Kulübü Başkanı Boguslaw Lesnodorski, Asbaşkanı Rafal Wyszomierski, Menajer Michal Zewlakow ve Sportif Direktör Jacek Masusek katıldı.

Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.

-Taraftar ilgisi

Trabzonspor taraftarları, Polonya deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadılar. Soğuk havaya rağmen yaklaşık bin taraftar takımlarını yalnız bırakmadı. Tribinde Ankaragücü Kulübü'nün bayrağı ve taraftarları da yer aldı. Legia Varşova taraftarları ise maça fazla ilgi göstermezken tribünde büyük boşluklar gözlendi.

Kaynak: AA