İlkay: 'Türkiye beni çağırmadı'

Borussia Dortmund'un yıldız oyuncusu İlkay Gündoğan, Türkiye'ye dair birçok konudaki soruları yanıtladı.

NTVSpor'a açıklamalarda bulunan İlkay, "Futbolu 3 yaşımdan beri yaşıyorum. Ailemin desteğinin payı büyük. Arkadaşlarım eğlenmeye giderken ben futbolu düşünürdüm. Çalışmak ve disiplin çok önemli" dedi.

İşte İlkay'ın birbirinden çarpıcı açıklamaları:

NEDEN ALMANYA'YI SEÇTİ?

"8 numara benim için o kadar önemli değil ama 10 numara giysem önemli olurdu. Çünkü Balıkesirliyim. Türkiye'deyken Dortmund formalı birilerini görmek beni de Nuri'yi de çok sevindiriyor. Nuri abiyle aramızda çok iyi bir bağ var. Türkiye'deyken daha önce Akhisar-Ordu ve Fenerbahçe-Galatasaray maçlarını izlemiştim. En zor kararım Almanya'yı seçmekti. İçimde hala Türklük var. Zaten Türkiye'ye çağrılmadım. Almanlar çok ilgi gösterdiler. Şimdi Türkler de benimle gurur duyduklarını söylüyorlar."

"Geçen sene kimse finale çıkacağımıza inanmıyordu ama biz başardık. İlk yarıda iyi oynadık ama golü bulamadık. Penaltı olunca kimse topa gitmedi. Ben de gittim topu aldım. Genç bir takımız ve başka finaller de yaşayacağımıza eminim."

"EN GÜÇLÜ TAKIM BAYERN"

"Kulüp zor zamanlar geçirse de stadı hep doludur. Onların başarıdaki payı büyük. Klopp'un da payı büyük. Her detayı analiz eder. Genelde baba rolünde. Kızdırırsak bize bağırıyor. Bundesliga çok zorlu bir lig. Her takım birbirini yenebiliyor. En güçlü takım Bayern Münih."

"EN İYİ OYUNCU ARDA"

"Hem Türkiye'den hem başka ülkelerden teklif alsam da sözleşmem devam ediyor. Bir gün belki Türkiye'de oynayabilirim. Ne zaman olur bilmiyorum ama. En iyi Türk oyuncu Arda Turan. Türkiye'de oynayan en iyi oyuncu ise Drogba. En iyi Türk teknik adam da Fatih Terim."