Tiger Woods'un Katılacağı Turnuvaya Merada Hazırlandı

Yıldızlar Türkiye Golf Şampiyonu Ardahanlı Gökmen Orak, ünlü golfçu Tiger Woods'un katılacağı ve yarın Antalya'da başlayacak olan Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası hazırlıklarını diğer sporcularla meralarda yaptı.


Orak ve diğer sporcular antrenörleri Tarkan İli koordinesinde 7-10 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan ve ünlü golfçu Tiger Woods'un da katılacağı Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası hazırlıklarını tamamladı. Golfçular, bir golf sahaları bulunmadığı için turnuvaya her gün merada yaptıkları yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanla hazırlandı.

Orak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Golf Federasyonu Başkanlığı tarafından turnuvaya davet edilmesini hayal bile edemediğini belirterek, bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ardahan Gençlik Hizmetli ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasının arka tarafındaki merada günde 1,5 saat golf çalışan Orak, aynı gün bina içindeki salonda da yine yaklaşık 1,5 saat boks çalışıyor. Orak, turnuvaya gitmeden önce çalışmalarını son ana kadar sürdürdü.

Her iki branşta da başarı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını, bunda antrenörün büyük emeği olduğunu vurgulayan Orak, "Hocam Tarkan İli'nin bende çok büyük bir emeği var. Çünkü kendisi de bu iki alanda hocadır. Bu nedenle ben çok rahat bir şekilde başarıya ulaştım" dedi.

Çalışmayı seven ve antrenman arası arkadaşlarına çay servisi yapan Orak, başarıya ulaşmak için hiç boş durmadığını kaydetti.

Golf turnuvasının kendisi için son derece önemli olduğunun altını çizen Orak, "2007-2008'de boksta yıldızlarda Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Yine 2008'de okullar arası Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldum. 2011'de de yıldızlar golf liginde birinci oldum. Zorluklar olsa da üstesinden geliyoruz. Çünkü hedef var başarıya ulaşmak için. Bir defa istemek, azimle mücadele etmek gerekir" diye konuştu.

Başarıya ulaşmak için öncelikle mücadele ve sporu sevmenin gerektiğini vurgulayan Orak, bu nedenle iki ayrı branşta başarı sağladığını ifade etti.

Ardahan'ı Antalya'da temsil etmenin kendilerini onurlandırdığını anlatan Orak, şöyle devam etti:

"Tabi ki heyecanım var. Dünyanın en iyi golfçuları ile birlikte olacağım. Sonuçta onlarla aynı ortamda golf oynayacağız. Hayallerimizde olan bir şeydi. Bizde hayallerimize ulaşabildik sonuçta. Bu da başarımızın meyvesidir. Ünlü golfçularla birlikte olmak aklımın ucundan bile geçmedi. Mükemmel bir olay. Hedefimde yolu yarıladığımı düşünüyorum. Bundan sonra hedefim, öğrenci yetiştirmek ve gençlere faydalı olmak, okulumu bitirip başarılı biri olmak, sporda daha iyi bireyler yetiştirmektir."

- Herkes golf yapabilecek

Golf ve boks Antrenörü Tarkan İli de golf sporunun artık her kesim tarafından yapılabildiğine dikkat çekerek, "Aradaki farkı kapattık. Bunu Ardahan'da başardık şükürler olsun. Gerekli desteğin verilmesi halinde daha büyük projelere ve daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu arkadaşlarımız diğer çocuklar için de model olacaklar. Bu her iki sporu da gerek Türkiye'ye ve gerekse de Avrupa'ya tanıttık" dedi.

Kaynak: AA