Samsunspor - Ankaraspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 12. haftasında Samsunspor, Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından her iki takımın teknik adamı ve oyuncular maçı değerlendirdi.

Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Galip gelmek için çok çalıştık. Ankaraspor çok pas yapan bir takım, bu pas trafiğini kırmak istedik. Topu kaybettiğimiz zaman çok sıkıntı oldu. İkinci yarıya ikinci değişiklikle başladık. İyi başladık ve golü de bulduk. Baskı kurduk. Adilovic, Erdem ve Ekigho ile bulduğumuz pozisyonlar gol olsaydı şimdi farklı olacaktı. Zaman zaman sakinliğimizi koruyamadık. Özellikle ikinci yarıda yapılan mücadeleden çok memnunum. Ankaraspor takımı çok iyi bir takım. 1-1’lik sonuç kötü bir sonuç değil. Kaçırılan pozisyonlar gol olmadığı için üzgünüm. İllaki kazanmak yanlış yaptırabiliyor. Üstüne üstelik ilk yarı bu kadar pas hatası yapan bir takım olursak oyun rakibe geçiyor” dedi.

İlk yarı iyi oynayamadıklarını belirten Samsunsporlu oyuncu ve golü atan Erdem Şen, “İlk yarı istediğimiz gibi gitmedi. İkinci yarı risk alarak oynadık. İkinci golü bulduk. Golü ben ya da Adiloviç attı hiç fark etmez. Sonuçta Samsunspor adına attık. Çok çalışıyoruz. Samsunspor için elimizden geleni yapıyoruz. Benim iki golüm var, Adiloviç’in de bir golü var. Bunu da ona verdim ve ikinci golü oldu” diye konuştu

Eldin Adilovic ise maç sonu yaptığı değerlendirmede, “Kazanmamız gereken ve zorlu bir maçtı. Güçlü bir rakibe karşı oynadık ama kazanamadık. İçerideki beraberliği, dışarıdaki galibiyetle dengelememiz lazım” açıklamasında bulundu.

ANKARASPOR CEPHESİ
İyi futbol oynadıklarını ifade eden Ankaraspor Kaleci Antrenörü Cengizhan Barkın, “İki tarafta iyi mücadele yaptı. İstediğimiz futbol oynayamadık. Lig sonunda şampiyon olarak bitirebiliriz. Ankaraspor 60 dakika iyi oynadı. Samsunspor 60 dakikadan sonra pozisyon bulmaya başladı” şeklinde konuştu.

Sahaya 3 puan için çıktıklarını belirten Ankarasporlu oyuncu Lokman Gör, “Samsun’a gelip 1 veya 3 puan almak zordur. İlk yarı iyi mücadele ettik. İkinci yarı Samsunspor seyircisini arkasına alıp iyi oynamaya başladı” diye konuşurken, Müslüm Yelken ise, “Buraya galibiyet için geldik. Takımım iyi mücadele etti. İlk yarı iyi oynadık golü de bulduk. İkinci yarı kopuk oynadık. Biraz toparladık ama sonuçta berabere kaldık. Önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerine yer verdi

Kaynak: İHA