Muhasebe Ofisinden Yeşil Sahalara Yolculukta '3 Ligde 3 Şampiyonluk'

Bursaspor'un takım kaptanı İbrahim Öztürk , amatör kümeden Spor Toto Süper Lig'e uzanan yolculuğuna birçok başarıyı sığdırdı. Kayseri'de bir muhasebeci bürosunda çalışırken 17 yaşında amatör kümede başladığı futbol yaşantısında profesyonel sözleşmeye 22 yaşında imza atan oyuncu, forma giydiği 3 ayrı ligde de şampiyonluk sevinci yaşadı.


Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan itibaren tutkuyla bağlı olduğu futbola, geç denilebilecek bir yaşta ve hiçbir altyapıya sahip olmadan başladığını söyledi.

Doğduğu kent olan Kayseri'de 1998 yılının sonlarına doğru 17 yaşında muhasebe ofisinde çalışırken amatör ligde mücadele eden bir semt takımında futbola başladığını anlatan oyuncu, o dönem hem mesleğini hem de futbolu bir arada götürmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Amatör futbol yaşantısını daha sonra Polisgücü takımında sürdürdüğünü ifade eden Öztürk, "İyi bir takımımız vardı. Grup maçlarına gitmiştik. Gösterdiğim performansla ismim gündeme geliyordu. Kayseri Erciyesspor, o dönem bugünkü ismi PTT 1. Lig olan 2. Lig'de mücadele ediyordu. 22 yaşındayken Kayseri Erciyesspor'a transfer olarak profesyonel sözleşmeye imza attım" dedi.

Öztürk, o dönem en büyük desteği, Kayseri Erciyesspor'un teknik direktörlüğünü yürüten Mehmet Bulut'tan aldığını bildirdi.

Onun verdiği motivasyon ve azimle çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Sağlam bir altyapım olmadığı için epey zorlanıyordum. Zaman zaman sıkıntı yaşadım. Arkadaşlarımın kolaylıkla yaptığı şeyler bana zor geliyordu ama kendime sürekli 'Bu işi yapıyorsam en iyisini yapmam gerekiyor' diyordum. Arkadaşlarım bir yapıyorsa ben iki yapıyordum. Kendimi geliştirmem gerekiyordu. Netice olarak o sezon Kayseri Erciyesspor'da 25 maçta forma giydim. Benim için iyi bir deneyim olarak başladı.

O dönem ilk şampiyonluğumu Kayseri Erciyesspor'da yaşadım. Şampiyonluktan sonra kadronun değişimiyle ilk senemde başka bir kulübe gitmek zorunda kaldım. Her şeyde bir hayır olduğunu düşündüm ve Spor Toto 3. Lig'de Karamanspor'a gittim. Bu takımla da şampiyonluk yaşadım."

İbrahim Öztürk, Karamanspor'da forma giyerken "her sene bir üst ligde oynama"yı hedef seçtiğini ve bunu da zamanla gerçekleştirdiğini belirtti.

- Futbolu Bursaspor'da bırakmak istiyor

Karamanspor'dan ayrılmasının ardından Kırıkkalespor ve Altay takımlarında oynadığı bilgisini veren Öztürk, 2007'de Bursaspor'a transfer olduğunu söyledi.

Bir Spor Toto Süper Lig takımında oynama hedefine yeşil-beyazlı kulüpte ulaştığına dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"İstediğim şeyi başarmıştım. Spor Toto 3. Lig ve Spor Toto 2. Lig'de yaşadığım şampiyonlukların ardından Bursaspor forması giyerken Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunun da mutluluğunu yaşadım. Futbolda profesyonel hayata geç yaşta başladım ama basamakları tek tek çıkarken de tüm mutlulukları gördüm. Spor Toto Süper Lig'de ilk kez Bursaspor forması giydim. 6 sezondur da buradayım. Hedeflerimden biri de Spor Toto Süper Lig'de ilk forma giydiğim kulüpte futbolu noktalamak. Bundan dolayı çok sevdiğim kulübümle sözleşmemi 2 yıl daha uzattım. Bursaspor benim için çok önemli. Her futbolcunun forma giymek istediği bir kulüpte şampiyonluk yaşamak, takım kaptanlığına kadar yükselmek benim için ayrı bir onur ve gurur. İnşallah hedeflerim doğrultusunda da futbolu bu büyük camiada bırakırım."

- "Şampiyonluğu konuşuyorduk ama dışarı yansıtmıyorduk"

Öztürk, futbol yaşantısında unutamayacağı çok fazla anısı olduğunu ancak yeşil-beyazlı kulüple yaşadığı şampiyonluğun kendisi için ayrı bir önemi olduğunu dile getirdi.

Ligde 2009-2010 sezonuna başladıklarında üst üste alınan galibiyetlerin ardından kendi aralarında "Acaba yapabilir miyiz?" düşüncesinin oluştuğunu ifade eden İbrahim Öztürk, şöyle konuştu:

"Daha önce 'Anadolu takımlarından şampiyon çıkmaz' düşüncesi vardı. 'Zor' diye konuşuluyordu. Bu düşünceyi kırmak için hep üzerine koyduk. Berabere kalınca bile çok üzülüyorduk. Şimdi de öyle, berabere kaldığımızda çok üzülüyoruz. Ligin sonlarına doğru elimizdeki avantajı Fenerbahçe'ye vermiştik. Son maçta şampiyon olduk. İçeride yenip şampiyon olmak çok önemli bir şeydi. O anda bir şey anlayamıyorsun. O anki duyguyu anlatmak çok zor. Çok gurur verici. İsteyen tüm futbolculara Allah nasip etsin. Çok güzel bir duygu. İnşallah bundan sonra da olacak. Buna inanıyorum. Artık o seviyeye geldi. Spor Toto Süper Lig'de hiçbir maçın garantisi yok. İçinde olmak ayrı bir gurur verici. Oyuncular olarak şampiyonluğu konuşuyorduk ama dışarı yansıtmıyorduk. Hep içimizde yaşadık bunu. Bunu başarabileceğimizi biliyorduk ve başardık. Burada taraftarımızın da hakkını yememek lazım. Tüm maçlarımıza onlarla 12 kişi çıkıyoruz. Ne olursa olsun bize inandılar."

- Şampiyonluk sevincine doping kontrolü engeli

Öztürk, arkadaşları soyunma odasında şampiyonluk sevincini yaşarken kendisinin doping kontrolünde olduğunu ve bu nedenle böyle bir şanssızlık yaşadığını söyledi.

Şampiyonluğu kazandıkları Beşiktaş maçının ardından doping kontrolünün kendisine çıktığını anlatan İbrahim Öztürk, "O durumda da mecburi olarak doping odasında olmanız gerekiyor. O nedenle çok şeyi kaçırdım orada. Yetkililere söylüyordum, 'Gitmem gerekiyor' diye fakat onlar bırakmıyordu. O yönde bir şanssızlığım olmuştu ama her ne olursa olsun o mutluluğu yaşadıktan sonra hiçbir şeye engel olmadı. Sonrasında tüm arkadaşlarla paylaştık, fazlasıyla yaşadık. Unutulmaz bir anı oldu" ifadesini kullandı.

- "Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırmak istiyorum"

Öztürk, adı her transfer döneminde birçok takımla anılmasına rağmen hiçbir zaman Bursaspor'dan ayrılmayı düşünmediğini, Bursa ve Bursaspor'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.

Bursaspor'da iki hedefi daha olduğunu, en kısa zamanda da yeşil-beyazlı forma altında bunları gerçekleştirmek istediğini kaydeden Öztürk, "Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynadık ama kupayı alamadık. Avrupa kupalarında gruplara kalamadık. Hedeflerimden biri, Bursaspor forması altında Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırmak. Ayrıca takım olarak Avrupa'da artık gruplara kalmak istiyoruz" diye konuştu.

İbrahim Öztürk, herhangi bir sakatlık yaşamaması halinde 4 yıl daha futbol oynamak istediğini belirtti.

Çok sevdiği futboldan kopmayı düşünmediğini vurgulayan Öztürk, "Aktif futbolculuk yaşantımdan sonra teknik direktörlük yapmak istiyorum. Futbol hayatım bitse de Bursa'dan ve Bursaspor'dan kopmak istemiyorum. Futbolu burada bırakmayı, sonrasında da çok sevdiğim kulübümde görev almayı hedefliyorum. İnşallah bu hedeflerim de gerçekleşir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA