Mersinli Motosiklet Yarışçısı Derman'nda Bir Başarı Daha

İçelli motosiklet yarışçısı Erhan Derman, Türkiye Pist&Süper Moto Şampiyonası 6. ayak yarışında pistte en iyi zamanlamayı yaparak Türkiye 2.'si oldu.


İzmir Park Ülkü Yarış Pisti'nde düzenlenen Türkiye Pist&Süper Moto Şampiyonası'nda aldığı başarılara bir yenisini daha ekleyen İçelli motosiklet yarışçısı Erhan Derman, İçel’in gururu oldu. Aldığı Türkiye ikinciliğinden dolayı büyük sevinç yaşadığını belirten Derman, kupayı geçtiğimiz hafta İçel’de motosiklet kazasında hayatını kaybeden motosiklet yarışçısı Hasan Zengin anısına aldığını söyledi.

Pistte en iyi zamanlama yaptığı için mutlu olduğunu belirten Derman, “Benim için çok önemli bir yarıştı ve bu zorlu yarışı başarıyla tamamlayarak Türkiye 2.'si oldum. Buraya kadar kendi imkanlarımla ve bana mekanik ve teknik anlamda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Halil Fıstık sayesinde geldim. Kupayı, geçtiğimiz hafta İçel’de motosikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybeden Hasan Zengin kardeşimiz anısına aldım” dedi.

Trafikte motosikletlerin fark edilmesi gerektiğini ifade eden Derman, “Trafikte motosikletleri görmezden gelen, bizleri araç olarak görmeyen bilinçsiz sürücüler var. Her gün onlarca insan motosiklet kazasından hayatını kaybediyor. Araç sürücülerini bu konuda bilinçli olmaya, yetkilileri ise bu konuda göreve çağırıyorum. Çünkü yollarda ayrı bir motor yolları yok. Bizde mecburen arabaların olduğu yoldan gidiyoruz. O yüzden araç sürücülerinin biraz duyarlı ve dikkatli olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yarışçı Erhan Derman, 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak 7. ayak yarışında finişi görmesi durumunda önümüzdeki sezon Türkiye Pist Şampiyonası B kategorisinde yarışmaya hak kazanacak.

Kaynak: İHA