İrlanda'nın Yeni Teknik Direktörü O'neill

İrlanda Milli Takımı teknik direktörlüğüne, Kuzey İrlandalı Martin O'Neill getirildi.


Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin internet sitesinde yer alan habere göre, İrlanda Futbol Federasyonu,O'Neill ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. O'Neill'ın yardımcılığını, İrlanda Milli Takımı'nın ve Manchester United'ın eski oyuncusu Roy Keane yapacak.

O'Neill'ın kendisiyle çalışmak istemesinden duyduğu gururu ifade eden Keane, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlamak için sabırsızlandığını belirtti.

İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı Paddy McCaul de O'Neill ve Keane'in milli takımda görev yapmasından duyduğu mutluluğu belirtirken, "Bu, İrlanda futbolu için büyük bir olay. O'Neill yönetim olarak zaten ilk tercihimizdi. Yardımcısının Roy Keane gibi büyük bir isim olması ise fazladan bir şey" ifadelerini kullandı.

61 yaşındaki Martin O'Neill, eylül ayında istifa eden Giovanni Trapattoni'den görevi devraldı. Kuzey İrlandalı teknik adam ilk olarak 15 Kasım'da Dublin'de Polonya ile yapılacak hazırlık maçında İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak.

Kuzey İrlanda Milli Takımı ile 1982 Dünya Kupası'nda oyuncu olarak mücadele eden O'Neill, İngiliz takımı Nottingham Forest'ta oynarken iki kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmıştı.

Kaynak: AA