Akçay Açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, 8 ile 10 puan alan takımın gruptan çıkacağını söyledi.


Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, futbolcularından Alanzinho ile birlikte maçın oynanacağı Pepsi Arena Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Akçay, yarın akşam oynanacak olan maçın ilk maça oranla daha zor geçeceğini düşündüklerini belirterek, “İlk müsabaka da özellikle kalecimizin çok iyi oyunuyla zor durumlardan kurtulduğumuz bir maçtı. Kritik kurtarışlar yaptı. İkinci maçta seyircisini de yanına alan bir Legia Warszawa olacak sahada. Seyircisi ile de yarın akşam buluştuğunda işimizin zor olduğunu biliyorum. Ama üstesinden gelmeye çalışacağız. Koşan dinamik bir ekip Legia Warszawa” diye konuştu.

Akçay, 8 ila 10 puan arasında toplayan takımın gruptan çıkacağına inandığını da ifade ederek, şöyle konuştu:
"Biz anlayış olarak ligde de Avrupa maçlarında da kendi oyun yayımız var ve o oyun yayının içerisinde oynayan bir takımız. Rakibin hocasının bizi iyi analiz ettiğini düşünüyoruz. Rakibimizin hareket alanlarını kısıtlamaya çalışacağız. Sonra da kendi istediklerimizi yapmaya çalışacağız. Seyircisini arkasına alan coşkulu bir Legia karşısına stratejik olarak bir puan anlayışıyla sahaya çıkmanın uygun olduğunu düşünüyoruz ve o anlayışımızı sürdüreceğiz. Takım savunması konusunda takımımızın çok büyük yol aldığını düşünüyorum.”

“9 MAÇTIR KAYBETMEMİZ BİZE OLUMLU VEYA OLUMSUZ ETKİ YAPABİLİR”
Akçay, “9 maçtır kaybetmiyorsunuz, bunun olumlu veya olumsuz yönleri olur mu?” şeklindeki soruya ise, "Bunun biriktirdiği katkılarda olabilir ama bunun rakibimizin motivasyonuna katkısı da olabilir. Bir bıçak sırtı gibi hem bize hem rakibe katkı yapabilir. Rakibimiz bunu motivasyon aracı olarak kullanarak bize karşı daha hırslanabilir. Genel olarak takım savunmasıyla eylem bütünlüğü içinde oynadığımız için şu anda rakipten her hangi bir oyuncu ile ilgili özel bir stratejimiz yok.”
Akçay, sakatlığı nedeniyle Trabzon’da kalan Yusuf Erdoğan dışında sakatlığı olan her hangi bir oyuncunun bulunmadığını sözlerine ekledi.

ALANZİNHO: “AVRUPA DA HİÇ YENİLMEDİK VE BUNU SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”
Alanzinho ise yarın akşam zor bir maça çıkacaklarını belirterek, "Tabi ki taraftarlarını da arkalarına alıp daha güçlü bir hale gelecektir Legia Varşova. Biz de kendimize çok güveniyoruz ve bu maçtan üç puanı alacağımızı düşünüyoruz. Ekibimizin de gücünü biliyoruz. Özellikle Avrupa da hiç yenilmedik. Birçok galibiyetimiz var ve bu galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Buda önümüzdeki zor maçlardan bir tanesi. Üç puanı alacağımıza inanıyorum çünkü takım olarak çok iyi durumdayız şu anda” diye konuştu.

Alanzinho, yedek kalmayı ise sorun etmediğini ve teknik direktör Mustafa Akçay’ın bu konuda kendisiyle sürekli konuştuğunu belirtti.

Kaynak: İHA