'Yıldırım'ın söylemleriyle sorunumuz var'

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün Beyaz TV'de yayın yapan Derin Futbol'a konuştu.

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün Beyaz TV'de yayın yapan Derin Futbol'a konuştu. Aziz Yıldırım yönetiminde Fenerbahçe ile ilişkilerinin düşük bir seviyede olduğunu ifade eden Ergün, Şükrü Saracoğlu'nda 14 yıldır galip gelememenin üzerlerinde baskı yaratmadığını ifade etti. İşte sarı-kırmızılı yöneticinin sözleri:

"Fenerbahçe 'yi neden kutlayalım?"
"Ezeli rakibimizin şu anda başinda bulunan yönetime çok açik bir tavır almış durumda. Gerek Abdullah Kiğılı'nın geçen gün yaptığı açıklama Kiğılı'nın 'nin başarısızlıklarını Galatasaray'ın bahane ederek o bahanenin arkasına saklamayı seçiyorlar. Devamlı Galatasaray 'ı hedef tahtasina koyuyorlar. Yani bir seçimlerimizden sonra bize bir kutlama mesaji göndermeyen rakip yönetimi bizim de kutlamamız pek düşünülemez. Ayrıca böyle kutlama da biraz riyakarlik olurdu bizim açımızdan."

"Aziz Yıldırım'ın açtığı savaş ilişkileri bozdu"
"Şimdi Fenerbahçe 'yi kimin yönettiği bizim ilgi alanımızda değil bu bir kere bilinmeli. Aziz Yıldırım 'ın şahsen galatasaray 'a karşı ve özellikle başkanımıza karşi açmış olduğu bu savaş ilişkileri iyi bir yere götürmüyor. Yeni bir yönetimle daha yeni bir yönetimle daha yeni bir ilişki daha sicak bir ilişki olabilir düşünmedik değil tabi ki. Ama bu bizim Fenerbahçe seçimimin sonuçu hakkinda bir beyan etmemimiz gerektirmez öyle bir şey yapmadik zaten. Sayin Aziz Yıldırım 'ın başkanimizi genel kurulda konu etmiş olmasi ancak ve ancak Galatasaray 'in büyüklüğünü gösterir. Ben hiçbir galatasaray genel kurulunda başkan adaylarinin rakip takimi konu ettiğini duymadım."

"Aziz Yıldırım'ın söylemleriyle sorunumuz var"
Galatasaray yönetiminin Aziz Yıldırım ile da şahsi bir sorunu yok ama söylemleriyle sorunumuz var dolayisiyla ama Fenerbahçe camiasiyla tabi ki hiçbir sorunumuz yok. Yani hepimiz bu ülkenin vatandaşlariyiz sporun bir parçasiyiz ayri takimlari destekliyoruz ama sonunda hepimiz dostuz arkadaşiz hepimizin bütün Fenerbahçelilerin Galatasarayli ailelerinde galatasaraylilar var ayni şekilde bizim de Fenerbahçeli veya başka takimlari tutan çok kardeşlerimiz can arkadaşlarimiz dostlarimiz aile bireylerimiz var. Yani bu işi böyle kan davasi haline veya husumet haline getirmenin hiç bir anlami yok sonunda oynanan bir spor müsabakasi.

"14 yıldır galibiyet almamak baski yaratmaz"
"Pazar günü tabi ki ben galibiyet bekliyorum bu bir ikincisi 14 senedir galibiyet alamamiş olmanin bir baski yaratacağina inanmiyorum. Sonuç olarak hangi statta ne kadar galip olduğumuza bir madalya veya kupa vermiyorlar biliyorsunuz. Yani ligin sonunda hedefe ulaşmak önemli. Dolayisiyla saraçoğlunda maç kaybedip kaybetmemenin çok da önemli bir şey olduğuna inanmiyorum. Çünkü yani Fenerbahçe galatasaray 'I 14 sene saraçoğlunda yendi diye ayrica bir kupa falan mi aldı."