'Savunmamız kötü ama...'

İtalyan teknik adam, savunma ve hücum arasındaki dengeyi sağlayabilirlerse Juventus'u yenebileceklerini belirtti.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Juventus ile oynayacakları maç öncesi takımının son durumunu değerlendirdi ve Real Madrid'in hücum potansiyelini övdü.

Torino'da oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının karşısına geçen Ancelotti, öncelikle istenilen seviyede olmadıklarını "Takımın defansif performansından memnun değilim. Ama son 15 maçta 42 gol kaydettik. Yaklaşık maç başına 3 gol." diyerek hücum performanslarıyla galip geldiklerini dile getirdi.
Meslektaşı Antonio Conte'yi de öven Ancelotti, "Conte, Juventus'ta muhteşem işler yapıyor. Çok zor bir ortamda çalışmasına rağmen üç senedir başardıkları ortada. Herkesin tahminlerinin üstüne çıktı. Son derece mücadeleci bir takım yarattı." dedi ve maç hakkındaki değerlendirmelerine geçti.

Ancelotti, "Son derece ilginç bir maç olacak. Juventus, grupta bizden daha problemli. Ama bu durum maçı ciddiye almayacağımız anlamına gelmiyor. Bu galibiyetle daha hızlı bir şekilde kendimize gelebiliriz. Conte, Bernabeu'da sahaya sürdüğü kadroyla beni şaşırtmıştı ve bu maçta da son derece tempolu, yoğun bir futbol sergileyeceklerdir. Bu tip maçlara hazır olmalıyız." diyerek zor bir maç olacağını belirtti.

"MAÇIN ANAHTARI DENGE"
İtalyan hoca, rakip değerlendirmesinin ardından ise "Maç için anahtar kelime denge. Hem iyi savunma yapmamız hem de hücumda etkili olmamız lazım. Çok gol yiyoruz. Problem, herkesin savunmaya dikkat etmemesi." sözlerini sarf etti.

Son olarak rotasyon hakkındaki eleştirilere de cevap veren Ancelotti, "Rotasyon, hem oyuncularımın motive kalmasını sağlıyor hem de sakatlık riskini azaltıyor." diyerek kendini savundu