Konyalı Haltercilerin Başarısı

Konya İl Özel İdaresi Halter Takımı sporcuları, Alanya'da yapılan halter şampiyonasından birinciliklerle döndü.


Türkiye Halter Federasyonu'nun 2013 faaliyet programında yer alan Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası, Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde Alanya Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 4 gün devam eden ve 230 erkek, 100 bayan sporcunun katıldığı müsabakalarda; Konya İl Özel İdaresi Halter Takımı, 2 şampiyonlukla turnuvaya damgasını vurdu.

İl Özel İdaresi Halter Takımı sporcularından Sinan Tetik; 56 kiloda koparma ve silkmede toplam 214 kilo kaldırarak sıkletinde Türkiye şampiyonu oldu. 105 kiloda ise Mustafa Otlu, koparma ve silkmede 280 kilo kaldırarak sıkletinde Türkiye şampiyonu oldu.

69 kiloda Mehmet Yalçın Türkiye dördüncüsü olurken, yine 69 kiloda Burak Eroğlu Türkiye beşincisi oldu.

İl Özel İdaresi Spor Kulübünün almış olduğu başarıların her zaman takdire şayan olduğunu belirten İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin; şunları kaydetti:

"Sporcularımızı yetiştirirken, öncelikle spor ahlakı ve disiplini ön planda tutuyoruz. Başarı daha sonra kendiliğinden geliyor. Antrenörümüz Kenan Erdağı'na, bizleri mahcup etmeyen sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Bu sporcularımız inşallah Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılabilecek ve derece alabilecek çocuklar. Bu çocuklarımıza her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Yetiştirdiğimiz her sporcu özel idaremizin her zaman medat-ı iftiharıdır."

Kaynak: AA