Kızılcahamam'ın Yeni Cazibe Merkezi Kirmir Çayı

Kirmir Çayı, Kızılcahamam Belediyesi’nin Kirmir Vadisi Rekreasyon Projesi ile yeniden hayat buluyor.


90’lı yılların başına kadar ilçe halkının balık tutup, yüzdüğü Kirmir Çayı, yapılan barajlardan dolayı su tutulması ve kanalizasyonun çay suyuna karışması sonucu mezbeleliğe dönüşmüştü. Kızılcahamam Belediyesi’nin Kirmir Vadisi Rekreasyon Projesi ile Kirmir Çayı’na karışan kanalizasyon ayrıldı, çayın etrafı çakıllarla örülüyor ve etrafı yeşil alan ile kaplanıyor. Ayrıca Kirmir Vadisi üzerine Kızılcahamam Belediyesi tarafından halı yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapıldı, vatandaşların oturabilecekleri çardaklar, jimnastik aletleri konuldu. Proje kapsamında Kirmir Vadisi üzerinde yapılması planlanan 3 adet köprüden biri de tamamlanırken, diğer ikisinin ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kızılcahamam'ın çok önemli yerlerinden biri olan Kirmir Vadisi rekreasyon alanında çok büyük yol katedildiğini ve tamamlandığında Kızılcahamam'ın gözbebeği bir yer haline geleceğini belirten Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Kirmir Çayı’nın etrafının çakıllarla örüldüğünü ve etrafının yeşil alan ile kaplanacağını söyledi.

Başkan Ünal, üzerinde üç adet köprü, koşu, yürüyüş ve bisiklet yolunun olduğunu, yine etrafında spor kompleksi, halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, sentetik futbol sahası ve spor salonunun olacağını belirterek, Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından inşa edilen Hocalı Anıt Müzesi ve Parkı’nın tamamlandığında insanların doyasıya vakit geçirecekleri bir yer haline geleceğini söyledi.

Kaynak: İHA