Sorgunlu Tekvandocular Uluslararası Müsabakalarda Türkiye Üçüncüsü Oldu

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Tekvando İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Oksijen Taekvando Şampiyonası Ordu Atatürk Spor Salonunda yapıldı.


26-27 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan şampiyona Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran, Suriye gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin bir çok ilinden toplam 430 sporcu katıldı.

Bazı yabancı ülkelerin milli takım seviyesinde katıldığı turnuvalar dostluk havasında geçerken, yapılan müsabakalar, izleyenler büyük keyif verdi.

Sorgun Belediyespor Tekvando Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, Yozgat’tan Sorgun Belediyespor Taekvando takımı olarak 11 sporcu ile katıldıklarını belirterek, “Şampiyonadan iki altın bir gümüş madalya almayı başardık. Erkeklerde üçüncülük kupasını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kalitesi çok yüksek bir şampiyonadan madalya ve kupayla dönmemiz, sporcularımızın artık seviyelerinin her geçen gün arttığını gösteriyor. Bu durum geleceğe dönük umutlarımızı yeşertiyor. Allah çalışanın emeğini zayi etmiyor. Bunu bizzat tecrübe ediyoruz. İnşallah 2014 senesinde daha birçok başarıya imza atacağız. İnşallah bundan sonra Sorgun’un ve Yozgat’ın ismini başarılarla anılacak” dedi
Müsabakalarda büyük erkeklerde 68 kiloda Nurullah Cankurtaran altın madalya, 80 kiloda Beytullah Diren gümüş madalya, yıldız erkeklerde; 68 kg’da Alparslan Kümbetli altın madalya, kazandı.

Kaynak: İHA