Kozan’da Sodes Kapsamında Turnuva Düzenlendi

Adana’nın Kozan ilçesinde SODES Spor Kompleksi Projesi kapsamında gençleri spora teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı da bulunmak amacıyla turnuva düzenlendi.


SODES Spor Kompleksi projesi kapsamında futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi dallarında düzenlenen turnuvalara yaklaşık 180 sporcunun katıldığı öğrenildi.

Turnuvada Masa Tenisinde Nagihan Küllük birinci, Seda Temurtaş ikinci Deniz Sertdemir’de üçüncü oldu. Voleybolda Mehmet Akif Ersoy Lisesi birinci, Fen Lisesi ikinci, Fatih Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Basketbolda Şimşekler takımı birinci, Tusunami takımı ikinci, Yıldızlar takımı ise üçüncü oldu. Futbolda ise Kozan Koleji birinci, Ağlıboğaz Ortaokulu ikinci, Remzi Oğuz Arık Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Üçüncü gelen takım ve sporcuların ödülünü Kozan Belediye Spor Kulüp Başkanı İdris Çevikalp verirken ikinci gelen takım ve sporcuların ödülünü Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez verdi. Turnuvada şampiyon olan sporcu ve takımlar ödülünü Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın elinden aldılar.

Turnuvanın amacının gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora teşvik etmek olduğunu kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Biz yarınımızın teminatı gençlerimize önem veriyoruz. Onlar için projeler üretiyoruz. Bu turnuvanın düzenlendiği sahalar da proje kapsamında yapılmış olup Kozanlı gençlerimizin hizmetine girmiştir. Sadece sahaları yapmak yetmez. Bu sahaların sizler tarafından kullanılması, sizlere hizmet vermesi önemlidir. Proje kapsamında yapılan suni çim futbol sahası, tartan pistten yapılmış üstü kapalı basketbol, voleybol sahası ve tenis kortu, kafeterya, oyun salonu, okuma salonu ve konferans salonu gençlerimizin hizmetine sunulmuştur ve kullanımı tamamen ücretsizdir. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu turnuvaları geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA