Barça zirveyi seviyor!

Geçen sezonun La Liga şampiyonu Barcelona, bu sezon da müthiş serisine devam etmekte kararlı.

Son olarak komşusu Espanyol'u konuk ettiği maçta Alexis Sanchez'in tek golüyle istediğini alan Barcelona, 12. haftayı da Atletico Madrid'in 1 puan önünde lider olarak tamamlamıştı.

Geçen sezonun ilk haftasında Real Sociedad'ı 5-1'lik skorla mağlup edip liderlik koltuğuna oturan ve sezon sonuna kadar zirveden hiç inmeyerek ipi önde göğüsleyen Katalan ekip, bu sezonun açılış haftasında da Levante'yi 7 golle dağıtıp yine ilk haftadan liderliği kimseye bırakmamıştı.

Bu sezon geride kalan 12 maç sonunda 11 galibiyet 1 beraberlik mükemmel bir performans sergileyen Barcelona, böylelikle İspanya La Liga'da üst üste 50. haftayı da lider kapatarak zirve keyfini sürdürdü.

2012-2013 sezonunu Real Madrid'in 15 puan önünde 100 puanla şampiyon tamamlayan ve lig tarihinde bir rekor kırarak takipçisine en fazla puan farkı atarak zafere uzanan Barça'da, kanser hastalığı nedeniyle yorgun düşen Tito Vilanova ile yollar ayrılmış ve yerine Gerardo Martino göreve getirilmişti.

MARTINO'NUN 100 GÜNÜ

'Tata'lakaplı 50 yaşındaki Arjantinli teknik adam Gerardo Martino, Barcelona'daki görevinde 100 günü geride
bırakırken, 17 resmi maça çıktı ve hiç yenilgi yüzü görmezken, 13 galibiyet 4 beraberlik elde etti.

Sezon başındaki İspanya Süper Kupası'nda Atletico Madrid'i devirerek bordo mavililerdeki ilk kupasını havaya kaldıran Tata, takımına 17 maçta toplam 41 gol attırarak maç başına 2.4 lük ortalama tutturdu.

Barcelona bu sezon 10 maçını gol yemeden tamamlarken, teknik direktör Tata Martino toplam 21 oyuncusuna forma şansı verdi. Kaleci Víctor Valdes, 17 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkan tek futbolcu oldu.