Uşak Sportif - Tofaş Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi’nin 8. hafta karşılaşmasında Uşak’ta nefes kesen bir mücadele sergilen Uşak Sportif ve Tofaş’ın baş antrenörleri ve sporcuları maçı değerlendirdi.


İlk olarak mikrofon karşına geçen Tofaş Baş Antrenörü Ahmet Çakı, “İlk üç periyotta kontrol bizdeydi. Hatta maçın bitimine son 3 dakika maçta üstün olan taraf bizdik. Türkiye liginde hiçbir takım Uşak’ta kazanamadı, biz bunu başarmaya çok yakındık. Ama basketbolun güzel yanı da bu olsa gerek. Kısa süreliğine de olsa doğruyu yapmayınca kaybetme şansınız var. Bugün bence bu yaşandı. Uşak Sportif’i tebrik ediyorum, galibiyetinden dolayı. Biz de son bölümde yaptığımız hatalar üzerinde durarak önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

Tofaş oyuncularından Uğur Dokuyan ise deplasmanda henüz maç kazanamadıklarını hatırlatarak, "Buraya gelirken Uşak Spotif’in de evinde kaybetmediğini biliyorduk. Maçın kontrolünü son üç dakikaya kadar elimizde tuttuk. Fakat yaptığımız basit hatalardan dolayı maçı kaybettik. Uşak’a başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

UŞAK SPORTİF CEPHESİ
Uşak Sportif Baş Antrenörü Ozan Bulkaz, "8 haftada 6 galibiyet alan takımımı kutluyorum" diyerek, "Beko’ya yeni çıkan bir takım için bu çok büyük bir başarı. Evimizde çok agresif oynuyoruz. Seyircimizle birlikte hiçbir maçı bırakmadık. Biz bu ligin kalıcısıyız ve rengiyiz. Bizi izlemeye devam etsinler” ifadelerini kullandı.

Uşak Sportif’in oyuncusu Orhan Hacıyeva ise hedeflerinin Play-off olduğunu vurgulayarak, "Beko çok zor bir lig, herkes birbirini yenebilecek güçte. Evimizde kaybetmedik böyle devam edeceğiz inşallah. Önümüzde Telekom maçı var, bir gün dinlenip tekrar hazırlıklara başlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA