Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası

Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası, Türkiye, Polonya, Macaristan, Ukrayna, Rusya ve Letonya'nın katılımıyla Antalya'da başladı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığınca organize edilen maçlar, Antalya'daki Zeytinköy Yüzüncü Yıl Tesisleri'nde oynandı. Günün ilk maçında TBMM takımı, Macaristan ile karşılaştı. Karşılaşmanın başından sonuna üstün bir oyun ortaya koyan TBMM takımı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün etkili oyunuyla sahadan 5-3 galip ayrıldı.

Karşılaşmada rakibiyle girdiği mücadelede başından yaralanan AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin'e 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Başındaki kanama durdurulan Şahin, kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı. Burada kontrolü yapılan Şahin, önemli bir şeyi olmadığı tespit edilince karşılaşmaların yapıldığı tesislere döndü.

TBMM takımı ikinci karşılaşmada ise Galatasaraylı eski oyuncu Roman Kosecki'nin de forma giydiği Polonya ile mücadele etti. Karşılamaya iyi başlayan TBMM takımı, son 10 dakikada üst üste yediği gollerle sahadan 7-6 yenik ayrıldı. Karşılaşmada Hakan Şükür'ün golleri büyük alkış aldı.

İlk gün karşılaşmalarında Polonya Rusya'yı 7-6, Letonya da Macaristan'ı 6-4 yenmeyi başardı.

Turnuva kapsamında yarın, Letonya ve Rusya ile karşılaşacak TBMM takımında Adem Tatlı, Hakan Şükür, Hüseyin Türkoğlu, Harun Tüfekçi, Mevlüt Akgün, Osman Aşkın, Osman Ören, Fatih Şahin, Osman Boyraz, İsmail Kaşdemir, Fehmi Küpçü, Fevzi Şanverdi, Necdet Budak, Menderes Türel ve Hüsnü Ordu forma giyiyor.

Karşılaşmaların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, çok iyi bir takıma sahip olduklarını söyledi.

Meclis takımının uzun süredir aynı kadroyla oynadığını hatırlatan Türel, Hakan Şükür'ün de takımın yıldızı olduğunu ifade etti.

Kardeşliğin en önemli unsurlarından birinin de spor olduğunu anlatan Türel, saha içinde centilmence mücadele olduğunu, saha dışında da farklı ülkelerden gelen milletvekillerinin dostluk kurduğunu kaydetti.

Türel, hedeflerinin turnuvada şampiyonluk olduğunu kaydetti.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Polonyalı Parlamenter Kosecki ise Türkiye'nin her zaman kalbinde ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi. Galatasaray'da oynadığı günleri hatırladıkça mutlu olduğunu anlatan Kosecki, "Galatasaray taraftarına sevgilerimi iletmek istiyorum. Türk futbolunu da yakından takip ediyorum. Polonya ve Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidememesi nedeniyle üzüntü duydum" dedi.

Kaynak: AA