Gençlerbirliği - Gaziantepspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Gençlerbirliği, evinde konuk ettiği Gaziantepspor’a 3-1 mağlup oldu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyerek, "Oyuna iyi de başladık. 1-0'da öne geçtik. Ondan sonra anlamsız bir ilk devrenin son dakikasına kadar rölantili bir oyunumuz var. Bu arada 2 tane gol yedik. Biri duran top diğeri de pozisyon hatasından 2-1 mağlup duruma girmek devre arası bizi biraz sıkıntıya soktu. İkinci yarı itibariyle tekrar oyuna ortak olduk. Özellikle 25-30 dakika ciddi tempo yükselterek golü arzuladık. Direkten dönen toplar, kaçırdıklarımız var. Son vuruşlarda maalesef becerikli olamadık" dedi.

İkinci yarıdan son derece memnun olduğunu ifade eden Özdilek, sözlerine şöyle devam etti:
"Tabi 90. dakikada yediğimiz gol futbolda var. Kaybetmek bizi bir hayli üzdü. Maç öncesi beklentimiz çok farklıydı. Futbolda bunlar var. Bundan sonra kafamızı önümüze eğmeden yukarı kaldırıp yola devam edeceğiz. Önümüzde önemli 4 maç var. Alabileceğimiz maksimum puanları alacağız. Yarın itibaren de kupa maçına yoğunlaşacağız. Ondan sonra da Bursa maçı var. Yorucu ve zorlu bir periyot bizi bekliyor. Buradan alabileceğimiz puanlarla ilk devreyi bitirip ona göre yolumuza devam etmek istiyoruz.”
Gençlerbirliği futbolcusu Radosav Petrovic ise skoru koruyamadıklarını belirterek, "Zec ve Stancu’nun yaptıkları güzel bir atak sonucunda tam bulmamız gereken dakikada golü bulduk. Ama maalesef skoru koruyamayıp yemememiz gereken 2 tane gol yedik. Yediğimiz goller aslında çok organize edilmiş ataklar goller değil. Biz onlara ikinci yarıda cevap veremedik. Esas izlememiz gereken yol Elazığ ve Trabzon maçlarında oynadığımız performansımızdır" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nin Boşnak futbolcusu Ermin Zec ise önlerindeki maça bakacaklarını söyleyerek, "Petrovic aslında her şeyi açıkladı.

Bende kendisine katılıyorum. İkinci yarıda yemememiz gereken 2 tane gol yedik. Bunlara maalesef cevap veremedik. Önümüze bakacağız" diye konuştu.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktör Yardımcısı Tamer Tuna, maçı kazanmayı çok istediklerini ve bunu başardıklarını belirterek, “Geçen haftadan sonrada bugün kazanmayı çok istedik. Maçtan öncede düşüncelerimiz kazanma yönündeydi. Oyuncularımızı gerçekten tebrik ediyorum. Çok üst düzey mücadele örneği gösterdik. Onlara çok inanmıştık. İnancımızı karşılıklı şekilde yere getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Hak ediyorlardı. Çalışmalarıyla, istekleriyle, arzularıyla bugün kazandığımız için kendimizi çok mutlu ve iyi hissediyoruz. Umarım kazanarak yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolcu Turgut Doğan, çok önemli bir maçı kazandıklarını söyleyerek, "Zorlu bir Gençlerbirliği deplasmanı ve onlarda iyi gidiyorlardı. Sergen hoca geldikten sonra iyi bir başlangıcımız vardı. Bunu devam ettirmek istiyorduk. Deplasmanda Gençlerbirliği’ni yendiğimiz için çok mutluyuz. Galibiyetimiz ve iyi futbolumuz devam eder. Dilediğimiz, istediğimiz Gaziantepspor’u üst sıralara taşıyacağız" dedi.

İçeride alınan Elazığspor galibiyetinin anlam kazanabilmesi için mutlak kazanmaları gerektiğini belirten Gaziantepsporlu defans oyuncusu Kemal Tokak, "Sahaya çıktık aslanlar gibi mücadele ettik. Sonuç da galip geldik. Yeni hocamızla birlikte bu galibiyet serilerini devam ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA