Fenerbahçe'ye 'kara Kartal' Freni

Spor Toto Süper Lig'de yılın son derbisinde Beşiktaş ile 3-3 berabere kalan lider Fenerbahçe, 5 haftalık galibiyet serisinin ardından, siyah-beyazlı ekip karşısında 1 puana razı oldu.


Kadıköy'de seyircisinin önünde çıktığı mücadelede ilk yarıda atılan gollerden sonra, ikinci yarının büyük bölümünde 3-2 geride olan sarı-lacivertli ekip, 83. dakikada bulduğu golle 1 puanı hanesine yazdırdı.

Süper Lig'de 7. haftada Kadıköy'de Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra çıktığı 5 maçta da kazanan sarı-lacivertli takım, yine taraftarının önünde aynı skorla sahadan ayrıldı.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla bu sezon ligde 3. kez puan yitirdi. Ligin ilk haftasında deplasmanda Torku Konyaspor'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, Trabzonspor beraberliğinden sonra bu sezon ikinci beraberliğini yaşadı.

Fenerbahçe aldığ 1 puanla 32 puanla zirvedeki yerini korurken, Beşiktaş ile puan farkı aynı kaldı.

- 1 kez öne geçti, 2 kez yenik duruma düştü

Sarı-lacivertli ekip uzun süre hafızalardan silinmeyecek derbi mücadelesinde iki kez yenik duruma düşerken, sonradan attığı gollerle bir kez öne geçti, iki kez de eşitliği sağladı.

Olcay Şahan'ın 9. dakikadaki golüne 12. dakikada Emenike, 30| dakikada da Sow'un golleriyle karşılık vererek 2-1 öne geçen Fenerbahçe, 43. dakikada ve 45+1. dakikada Almeida'nın golleriyle tekrar geriye düştü.

İlk yarısı 3-2 Beşiktaş üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede sarı-lacivertli takım, 83. dakikada Kuyt'un golüyle skora eşitliği getirdi.

- Fenerbahçe cephesinde Cüneyt Çakır'a tepkiler

Fenerbahçeli futbolcular özellikle maçın ikinci yarısında hakem Cüneyt Çakır'a verdiği kararlar nedeniyle çok sayıda pozisyonda tepki gösterdi.

İkinci yarıda öncesinde ofsayt veya faul olduğu gerekçe sayılmayan gollerle ilgili hakeme itirazlarda bulunan futbolcular, Beşiktaş ceza alanında oluşan çok sayıda pozisyon nedeniyle de Çakır'a tepki gösterdi.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçeli futbolcuların bazıları saha içinde hakem üçlüsünün yanına gitti.

- Ersun Yanal, kariyer rekorunu yineleme fırsatını kaçırdı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, derbide alacağı bir galibiyetle, kariyer rekorunu yineleme fırsatını kaçırdı.

2006-2007 sezonunda Vestel Manisaspor'un başında 4. hafta ile 9. hafta arasında Süper Lig'de takımıyla 6 maç üst üste kazanan Yanal, Beşiktaş maçında da kazanması halinde bu rekorunu yineleyecekti.

Yanal, bu sezon 5 maçlık galibiyet serisiyle çıktığı 7. haftadaki Trabzonspor maçında aldığı beraberlikle aynı durumu yaşamıştı.

- Emenike sarı-lacivertli formayla ilk derbi golünü attı

Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emenike, sarı-lacivertli formayla ilk kez bir derbi maçta golle buluştu.

Kardemir Karabükspor formasını giydiği 2010-2011 sezonunda siyah-beyazlı takımla yaptıkları maçlarda 2 gol atan Emenike, Fenerbahçe formasıyla siyah-beyazlı takıma 3. golünü kaydetti.

Fenerbahçeli futbolcu derbide attığı golle bu sezon Süper Lig'de 5. golüne ulaştı.

Beşiktaş'a karşı ilk gülünü atan Kuyt, bu sezon ligde gol sayısını 6'ya yükseltti.

- Fenerbahçe ilk 15'te ilk kez gol yedi

Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez ilk 15 dakikalık bölümde kalesinde gol gördü. Derbide Olcay Şahan'ın 9. dakikada attığı gol sarı-lacivertli ekip için ilk oldu.

Buna karşılık sarı-lacivertli takım 12. dakikada attığı golle de ilk 15 dakikalık sürelerde 7. golünü kaydetti.

- Çatıda yanan meşale korkuttu

Kadıköy'de Beşiktaş'ın 3. golünü attığı uzatma dakikalarında çatı sistemi üzerinde yanan meşale korkulu anlar yaşattı.

Dışarıdan atıldığı sanılan meşale Türk Telekom kale arkası tribünün üzerindeki çatı sistemi üzerinde yanmaya başladı.

Alevin ve dumanların arttığı dakikada statta büyük bir gerginlik yaşanırken, meşale çatıdan sahaya doğru düştü. Sonrasında da çatıda herhangi bir alev görülmedi ve önemli bir tehlike atlatıldı.

Bu arada karşılaşmanın 33. dakikasında maraton tribünün önünde tartışmalar çıktı. Özel güvenlik birimleri tartışmanın yaşandığı bölümü çevrelerken, tribünlerden "Emniyet dışarı" şeklinde tezahürat yükseldi.

Kaynak: AA