Wenger'den Özil'e! Zidane'dan...

Arsenal'de ortaya koyduğu futbolla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Özil'e Fransız teknik adamdan da övgü dolu sözler geldi.

Bu sezon Arsenal'de oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Mesut Özil, teknik direktörü Arsene Wenger'den de övgü dolu sözler duymayı başardı.

Bu sabah Telefoot isimli bir programa katılan Wenger, "Mesut Özil çok özel bir yetenek. Doğru ve çabuk bir şekilde karar verebiliyor, bu çok önemli. Onu biraz Zinedine Zidane'a benzetiyorum. Dışarıdan baktığımda teknik ve karakter olarak benziyoarlar ancak Özil, Zidane'dan daha iyi top sürüyor."ifadelerini kullandı.

Alman futbolcunun transferinin gerçekleşme hikayesine de değinen Fransız teknik adam, "Geçen yaz ilk sözleşme benim evimde imzalandı. Sessizce bu işi bitirdik. Çok ani gelişen bir transferdi. Özil, 24 saat içerisinde kararını vermişti. Aslında ben onu Real Madrid'e transfer olmadan önce 2010 senesinde almak istemiştim. Yani o dönem Real Madrid ile kapışıyorduk. Bir gün beni Mesut Özil aradı ve Real Madrid'i seçtiğini ama bizde de oynamaya sıcak baktığını dile getirdi. Bu yaz transferi söz konusu olunca hemen devreye girdim ve kendisini aradım. Çünkü PSG'nin de onunla ilgilendiğini biliyordum. Bu sefer elimi çabuk tuttum ve transferi gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.