Trabzonspor 3 Hafta Aradan Sonra 3 Puanla Tanıştı

Spor Toto Süper Ligin 10.haftasında sahasında Elazığspor’u 4-0 mağlup eden Trabzonspor üç haftalık bir aranın ardından 3 puanla tanıştı.


Maçın ardından Kadir Keleş ve Emre Güral ile birlikte basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, maçın başında start tembelliği yaşadıklarını belirterek, “Bu müsabaka bizim için çok önemliydi. Yukarıya tutunmak istiyoruz. Yukarıdaki takımlarla çok uzaklaşmadan oraya asılmak istiyoruz. Böyle bir dönemde Elazığspor ile karşılaştık ve kazandığımız için mutluyuz. Top rakipteyken istediğimiz baskıları biraz daha hissettirmemiz lazım. Her geçen müsabakadan sonra ivmemiz belli bir yüzde ile yukarıya doğru tırmanıyor. Bugünde rakibimize penaltı pozisyonu dışında pozisyon vermeden kapattık. İkinci yarı özellikle oyuna vermiş olduğumuz katkı yüksekti. Yardımlaşma gayet iyiydi. Kazanmış olmak gayet iyiydi. Bugüne kadar 10 müsabaka oynadık. 7 müsabaka kaldı ilk yarıda. Zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacağız bu sürede. Önümüzdeki günler için çok iyi bir temel oluşturdu bu üç puan” dedi.

“KADİR KELEŞ’İN PERFORMANSI BENİ MUTLU ETTİ”
Akçay, 'Kadir Keleş’in performansını nasıl buldunuz?, Sol bek arayışlarınız sona erdi mi?' şeklindeki bir soruya ise, “Futbolda rakibinize göre taktiksel olarak oyuncu seçimlerimi yaptığınız maçlar olacaktır. Bugün Kadir’e çok iyi bir şans doğdu ve o şansı çok iyi kullandı. Kadir diye bir oyuncu var ve görev verilebilir karşılığında istenilen alınabilir. Böyle bir şey artık kafamda oluştu” yanıtını verdi.

“ONUR’UN GELECEĞİNİ PLANLAMALIYIZ”
Mustafa Akçay, kaleci Onur’un performansının sorulması üzerine ise, “Onur, Trabzonspor için şans olan bir oyuncu. Şu anda kaptan ve kaleci olarak çok iyi bir çizgi sürdürüyor. Ama genç insanların inişleri çıkışları olabilir. Onur’un şu andaki konumundan çok gelecekte Trabzonspor ile ilgili olacak olan dönemini de iyi planlamak lazım” dedi.

Akçay, Yusuf’un sakatlığının ise ciddi olmadığını belirterek, “Yusuf’un MR’ında sadece bağ dokusunda küçükte olsa bir ödemle karşılaştık. Kemik dokusunda ise bir şey yok. Tedavisine hemen başladık. Umarım tedaviye başladığımız andan itibaren birkaç gün sürer ve aramıza döner. Çok fazla uzak kalacağını sanmıyorum” diye konuştu.

Akçay, Olcan ve Bilica arasında yaşanan tartışmayla ilgili sorulara ise şu yanıtı verdi, “Bireysel olarak özellikle, Bilica’dan başlayan bir karmaşa ve kargaşa ortamı oluşturuldu. Bana göre tahrik edici bir ortamdı. Bu ortamın dışında kalmaya çalıştık. İçine çekildiğimiz anlarda oldu. Biz bir spor ailesiyiz. Olcan’ın boğazına doğru bir hamle oldu. Bunları tolere edebilmeliyiz. Spor ailesiyiz bu gülünç bir durum. ”dedi

KADİR KELEŞ: “İNŞALLAH HOCAMI MAHÇUP ETMEMEŞİMDİR”
Trabzonspor formasıyla ilk maçına çıkan Kadir Keleş, kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, “Tabi ki her genç oyuncu gibi bende bu formayı taşıdığım için çok mutluyum. Trabzonspor formasını giymek bizim hayallerimizdi. Bugün hocam bize bu şansı tanıdı. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah onu mahcup etmemişimdir” şeklinde konuştu.

Trabzonspor formasıyla ilk golünü atan Emre Güral da takım olarak mutlu olduklarını vurgulayarak, “Benim gol atmam veya başkasının gol atması önemli değil. Bugün Onur abiyi tebrik ediyorum. Penaltı kırılma anıydı ve onu kurtardı. Takım o penaltıdan sonra çok iyi bir performans sergiledi. İnşallah bu böyle devam eder ve gelecek maçlarda da böyle galibiyetler yaşarız” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Elazığspor Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu, Trabzonspor’u çok iyi analiz ettiklerini ama bunu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, “Okan hocamız ile 3-4 gün önce göreve başladık. 3-4 gün içerisinde yapılacak tüm çalışmaları yapmış durumdayız ama bunların karşılığını hemen beklersek yanılmış oluruz. Takımımız psikolojik olarak da yıpranmıştı. Trabzonspor’u iyi analiz etmiştik. Hızlı hücumda çok etkin oyuncuları vardı. Kaçırdığımız penaltı pozisyonuna kadar oyun istediğimiz şekilde gelişti ama penaltı gol olmalıydı. Kaçırdığımız penaltı sonrası hücuma çıktığımızda kaptırdığımız topla golü yedik. 2-0 olduktan sonra Trabzonspor’un gerçek gücünü gördük. Maçın sonunda kırmızı kart gören Bilica’nın disiplinsiz davranışına ise tahammül etmemiz söz konusu değil. Çünkü kısıtlı bir kadromuz var” dedi.

İBRAHİM KAŞ “TRABZONSPOR’A PENALTIYI ATAMIYORSAN SONUCUNA KATLANIRSINIZ”
Elazığsporlu futbolculardan Çağlar Birinci, farklı bir skorla mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade ederek, “Bu durumu hak eden bir takım değiliz. İyi oyuncularımız var. Yapmış olduğumuz ufak tefek hatalar kalemizde hep gol oldu. Yeni bir hoca, yeni bir kan değişimi yeni bir hava var. Fazla söylenecek bir şey yok. Bundan sonra ki haftalarda hatalarımızı düzeltip daha iyi bir Elazığspor ortaya çıkartmak istiyoruz” dedi.

İbrahim Kaş ise ikinci yarıya çok iyi başladıklarını ifade ederek, “Penaltıyı gole çevirseydik bence çok farklı bir maç izleyecektik. Ama ne yazık ki Trabzonspor gibi bir takım karşısında penaltı kaçırıyorsan sonuçlarına katlanman gerekiyor. Çok üzgünüz” dedi.

Kaynak: İHA