Beşiktaş, Beraberliğe Abone

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında kendi evinde Kardemir Karabükspor ile golsüz berabere kalarak, ligde üst üste 3 beraberliği almış oldu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sonuçtan memnun olmadıklarını belirterek, “İlk yarı performanstan memnunum. Maça iyi başladık, önemli fırsatlar yakaladık. İştahlı bir şekilde oynadık; fakat öne geçemedik. Öne geçseydik takım üzerindeki baskıyı kaldırmış olacaktık. Benim saydığım 4 fırsat var; orada bitiricilik konusunda doğru kararları veremedik. İkinci yarı da baskıyı sertleştirmeye çalıştık. Rakip iyi bir şekilde savunma yaptı. Bitirici vuruşlardaki kaliteyi, oyunu bize getirecek kaliteyi, yeteri kadar gösteremedik. Oyunun son bölümünde de rakip maçı kazanacak fırsatı yakaladı. Fakat bu sefer onlar atamadı ve buradan bir beraberlik çıktı” dedi.

Futbolcular baskı altında olduğunu ifade ederek, “Her büyük kulübün oyuncusunda olduğu gibi. Özellikle iç saha maçlarında bu gibi takımlardan çok büyük beklenti var. Benim de dahil bu işin bir parçası olan herkesin bununla başa çıkması gerekiyor. Bu büyük beklentiye karşılık vermek için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bilic, basın mensuplarının maçları kendi statlarında oynamamaları ile ilgili sorusuna ise, “Statla ilgili durumu hepimiz biliyorduk. Böyle bir dezavantaj olmasın rağmen sezona harika bir başlangıç yaptık. Zor bir lig oynuyoruz. Dolayısıyla bahane üretmenin bir gereği yok. Çalışacağız inancımızı korumaya devam edeceğiz. Bu sezonun gerçekçi hedefi, maç maç hareket ederek oynadığımız her maçı kazanarak bunun bizi nereye götüreceğine bakmak” ifadesinde bulundu.

Basın mensuplarının ligdeki puan farklı ile ilgili soruya ise Slaven Bilic, “Lige üst üste 4 maç kazanarak başlamıştık. Bu da insanlara büyük mutluluk vermişti. Şimdi zor bir dönem söz konusu olsa bile büyük laflar etmenin gereği yok. İyi çalışmak ve iyimser olmak zorundayız. Artık tekrar kazanmaya başlamamız gerekiyor. ‘Ara açıldı’ derseniz, bu aranın açılmasında bizim kaybetmemiz kadar Fenerbahçe'nin maçlarını kazanmasıyla da alakalı. Fenerbahçe'yi de tebrik etmemiz gerekiyor. Sadece bizim kayıplarımızla bu fark olmadı. Bir seri yakaladılar. Mutlaka Fenerbahçe'nin de puan kaybedeceği zaman gelecek. Biz kafalarımızı öne eğersek biz karamsar olursak, bunu değiştirmenin yolu yok. Biz iyimser kalacağız ve tekrar kazanmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde cevap verdi.

Siyan-beyazlı oyuncu Eneramo ise iyi oynadıklarını ifade ederek, önlerinde çok maç olduğunu ve onlara odaklanacaklarını söyledi.

Beşiktaşlı bir diğer oyuncu Tomas Sivok da iyi bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, “Şanslar da bulduk ancak gol gelmeyince oyunumuz gerginleşti. Nihayetinde kendi sahamızda 2 puan kaybettik. Böyle maçlarda gol atmanız gerekiyor. Hem bu maçta hem de Çaykur Rizespor maçında aynı senaryoyu gördük. Golleri bulamayınca buradan beraberlikle ayrılıyoruz, üzgünüz” dedi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Haftalardır süren son vuruşlarda beceriksizliğimiz var. Alınan bir puan da bizim için önemli. Eksilerimiz var. Çok daha fazla çalışacağız. Beşiktaş'a da bundan sonraki maçlarda başarılar dilerim” dedi.

Kardemir Karabüksporlu futbolcu Yiğit İncedemir ise gol pozisyonları bulduklarını ama değerlendiremediklerini ifade ederek, “Pozisyonlar da bulduk. Bulduğumuz pozisyonları gol yapabilseydik 3 puanı alan taraf olabilirdik; ama iyi mücadele ettiğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki Çaykur Rizespor maçını kazanıp çıkışa geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA