Baş Açıklaması

Canik Belediye Baş Antrenörü Ekin Baş, sahada 4 yabancı ve 1 Türk ile oynanmanın büyük bir adaletsizlik olduğunu söyledi.


Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig’inin (TKBL) beşinci haftasında Samsun temsilcisi Canik Belediye kendi evinde ağırladığı İstanbul Üniversitesi’ne 66-86 yenildi. Maçın ardından Baş Antrenörler ve oyuncular maçı değerlendirdi.

İstanbul Üniversitesi’nin kolay bir galibiyet aldığını belirten Canik Belediye Baş Antrenörü Ekin Baş, “İstanbul Üniversitesi’ni tebrik ediyorum iyi bir galibiyet aldılar ve kolay bir galibiyet aldılar. Biz rakibimizi zorlayamadık ve istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Çalıyoruz, saatlerce emek harcıyoruz. Bizim en büyük şansızlığımız sakat oyuncularımızın olması. Sezon başında iyi bir başlangıç yaptık. Takımın yüzde 75’i olan Natasha Lacy’i kaybettik. Zaten transfer yaparken onun üzerine kurmuştuk. Lacy’i sakatlandı onun yerine 2 tane oyuncu aldık. Quianna Nehma Chaney’den verim alıyoruz ama Adrianne Ross’dan bu verimi alamadık. Takım olmak kolay değil. Lacy’nin dönmesi için her gün dua ediyorum. En son kendisiyle konuştuğumda 3 hafta sonra döneceğini söyledi.

Lacy’i takıma döndükten sonra 1-2 maç da ritim bulması gerekir” dedi.

"4 YABANCI ADALETSİZLİK"
Bir takımın sahaya 4 yabancı ile çıkmasının adaletsizlik olduğunu ifade eden Baş, “İstanbul Üniversitesi’nde sahada 4 yabancı oynatıyorlar. Sahada 4 yabancı ve 1 Türk ile oynamak bence çok büyük bir adaletsizlik. Böyle bir şans varsa bunu Türkiye’deki bütün kulüplere verilmesi gerekir. 14 takımada bu şansı vereceksiniz. 14 takımda bir tane devşirme oyuncu oynayacak. Bu olmadıktan sonra eşit şartlarda mücadele edilmiyor. O zaman bu iş amacın dışına çıkıyor” diye konuştu.

Maç boyunca çok hata yaptıklarını belirten Canik Belediye oyuncusu Dilara Tongar, “Minimum hata ile oynamamız gereken maçı çok fazla hata yaparak oynadık ve İstanbul Üniversitesi de bunu iyi değerlendirdi. Evimizde maç kaybetmek bizim için kötü bir durum. Gelecekte evimizde oynayacağımız maçların hepsini almak istiyoruz. Önümüzdeki hafta deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Ondan sonraki haftada kendi evimizde Galatasaray ile karşılaşacağız. Bugün oynadığımız görülen eksiklikleri tamamlamamız gerekiyor. Kendimize gelmemiz için galibiyet almamız gerekiyor. Elimizden geleni de yapacağız” şeklinde konuştu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CEPHESİ
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbul Üniversitesi Baş Antrenörü Fırat Okul, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Buna göre hazırlandık. 3 günde bir maçlar oynanıyor. Önümüzdeki hafta içinde Avrupa kupası maçı oynayacağız. Bazen çalışmak için zaman yetmiyor. Maçlarda takım olmak istiyorduk. Bugünde maç içerisinde hep beraber bir araya gelip takım olabildiğimize inanıyorum. Çok güzel bir galibiyet aldık ve inşallah devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

Takım olarak zor bir dönemden geçtiklerinin altını çizen İstanbul Üniversitesi oyuncusu Miray Şahin, “Bugün galip gelmek çok önemliydi. İyi müdafaa yaptık. İyi müdafaamızın sonucunda hücumlarımızda iyi geldi. Takımımı tebrik ediyorum ve inşallah böyle devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA