Sivassporlu Taraftarlardan Hakem Özkahya'ya Tepki

Sivassporlu bir grup taraftar, hakem Halis Özkahya'yı Galatasaray-Sivasspor maçındaki kararları nedeniyle protesto etti.


Sivasspor'un bu akşam Medical Park Antalyaspor ile Spor Toto Süper Lig'de evinde yapacağı maç öncesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup taraftar, ligde geçen hafta oynanan Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasını yöneten hakem Özkahya'ya tepki gösterdi.

Sivasspor'dan 3, Galatasaray'dan 1 oyuncunun kırmızı kart gördüğü ve kırmızı-beyazlı ekibin 2-1 mağlup ayrıldığı maçtaki kararları nedeniyle Özkahya'yı protesto eden taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonundan ve Merkez Hakem Kurulundan Özkahya'nın bir daha Sivasspor maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Sivasspor Yiğido Gençlik Taraftar Grubu tribün lideri Mesut Daştan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Galatasaray ile oynanan maçta, bir Anadolu takımının sahadan nasıl silindiğini tüm Türkiye gördü" diye konuştu.

Daştan, Sivassporlu taraftarlar olarak adil yönetim istediklerini belirterek, "Biz kimseden haksız puan istemiyoruz. Sivasspor taraftarları olarak sadece adil yönetim istiyoruz" ifadesini kullandı.

Medical Park Antalyaspor maçına hakem Abdullah Yılmaz'ın atanmasına tepki gösteren Daştan, Yılmaz'ın Sivasspor'u önceki sezonlarda birçok maçta mağdur ettiğini öne sürerek, "Bu karşılaşmaya Yılmaz'ın atanması bizi tedirgin etmiştir" dedi.

Basın açıklamasının ardından tezahüratlar yapan taraftarlar, Sivasspor-Medical Park Antalyaspor maçını izlemek için 4 Eylül Stadı'na gitti.

Kaynak: AA