Elazığspor - Bursaspor Maçının Ardından

Elazığspor, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında kendi evinde Bursaspor’a 2-1 mağlup oldu.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına konuşan Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu, “Bizim açımızdan önemli bir maçtı. Bu maça çok iyi hazırlandık. Gerekli analizleri yaptık. Maça hazırlanırken takımın yükünü çekebilecek, 5 oyuncunun olmaması işimizi zorlaştırdı. Oynayan oyuncular oyuna fazla konsantre oldular. Oyunun hakimi bizdik. 2. bölgede çok etkili oynadık. Ama son vuruşlarda başarılı olamadık. Belluschi’nin top almamasını istiyorduk. Ama yüksek konsantrasyon bunu engelledi. Geri düştükten sonra yaptığımız değişiklikler oyunun kontrolünü yine bizde tuttu. Ama 3. bölgede etkili olamadık. Oyuncuların performansı ilerisi için umut verici. Haftaya 6 eksiğimiz var. Kırmızı kartlar hoşumuza gitmiyor ama maalesef bu futbolun doğasında var. En kısa zamanda toparlanacağız. Kırılma anları çok fazlaydı maçta. Penaltı pozisyonuna gelince bizim de penaltımız verilmedi benzer pozisyondu. İyi oynayan bir takımı bozamıyoruz. O yüzden değişiklikleri geç yaptık. Volkan da elinden geleni yaptı ama daha iyisini yapabilirdi. Takım kurgusunu dikkate aldığımız için Volkan’ı oyuna aldık” dedi.

Elazığsporlu futbolcu Vitolo ise kötü durumda olduklarını ifade ederek, “Genele baktığımızda biz daha iyi oynadık. Şans bizden taraf değildi o yüzden yenildik. Öncelikle kendime, takımıma ve hocama güveniyorum. Taraftara teşekkür ediyorum bizi destekledikleri için. Bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte kurtulacağız” şeklinde konuştu.

Elazığsporlu kaleci Zülküf Özer da maçı hak etiklerini ama kazanmadıklarını ifade ederek, “Çok pozisyona giriyoruz ama olmuyor. Çok istiyoruz ama olmuyor. Er veya geç galibiyet gelecektir. Geç olmadan gelirse çok daha iyi olacak. Dışarıda alacağımız puanlarla telafi etmeye çalışacağız ve önümüze bakacağız” diye konuştu.

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Cristoph Daum, 3 puanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Çok zor bir müsabakaydı. En önemlisi 3 puan almamız. İki kez öne geçtik. Son saniyesine kadar heyecanlı bir maçtı. Elazığspor her şeyi yaptı. Kalecimiz çok iyiydi. Belluschi de inanılmaz bir fark yaptı ve güzel bir gol attı. Mücadele açısından oyuncularımı kutluyorum, defans oyuncularımız da takımı topladı. Pas alışverişimizi daha iyi yapmalıyız. Pas alışverişinin ardından ara pasları daha iyi atmamız gerekiyor ve bu pasları gole çevirmemiz gerekiyor. Bence bugün hangi takım olursa olsun Elazığ’da zorlanırdı. Bizim gördüğümüz kadarıyla Ferhat’ın forması çekildi. Gördüğümüze göre penaltıydı. Statta izlediğimizde net göremedik. Televizyondan izleyip tekrar değerlendireceğiz” dedi.

Bursasporlu futbolcu Musa Çağıran ise maçın öneminin farkında olduklarını vurgulayarak, “İlk yarı ikinci golü bulabilseydik çok daha rahat edecektik. Elazığspor’un baskı yapacağını biliyorduk nitekim yaptılar ve golü buldular. Çok daha iyisini yapabilecek ve iyi oynayacak bir kadromuz var. Çok daha iyi durumlara gelebileceğimize inanıyorum. Önümüzde kupa maçı var o maçı da kazanıp önümüze bakacağız” şeklinde konuştu.

Bursasporlu futbolcu Murat Yıldırım da iyi bir mücadele olduğunu dile getirerek, “Elazığspor da iyi oynadı bize baskı kurdular. Kötü de oynasak 3 puan aldığımız için mutluyuz. Elazığspor’a da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA