Cezalı Halterci Nurcan Taylan Geri Dönüyor

Spor Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ve Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar yaptığı açıklamada, dört yıl müsabakalardan men cezası alan Milli Halterci Nurcan Taylan’ın cezasının bittiğini söyledi.

Taşpınar, Milli halterci Taylan’ın önümüzde ki yıl müsabakalara katılabileceğini kaydetti.



"HALTERDE TALİHSİZLİK GEÇİRDİK"
Miracle Otel’de düzenlenen Türkiye Halter Federasyonu seminerinde açıklama yapan Spor Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, yarın açılışı yapılacak olan antrenör eğitimi semineri hakkında bilgiler verdi

Sporcuların doping kullanmaları nedeniyle halter de talihsizlik yaşadıklarını ifade eden Taşpınar, “Bildiğiniz gibi halter bir talihsizlik geçirdi. Dopingli sporcu sayısı fazlaydı. Bu sayıyı hemen hemen bitirme seviyesine getirdik. Doping kullanımını bitirmek için ailelerinde bilinçlenmesi gerektiğini düşündük. Bu kapsamda seminere il temsilcilerini kulüp başkan veya temsilcilerini de davet ederek bilinçlendirdik. Onlar da velilere anlatarak bu durumu bitirecekler” dedi.

"DOPİNG BİTİRİLECEK"
Sporcuların doping kullanımını bitirmeye yönelik çalışmaları hızla yürüttüklerini de kaydeden Başkan Taşpınar, “İsrail de yapılan Avrupa şampiyonasında 21 sporcumuz dopingli çıktı. Bu ürkütücü tabloydu. Bu durumdan sonra ciddi tedbirler alarak hiç taviz vermeden çalıştık. Mili takım kamplarında da numuneler aldık. Dopingi el birliğiyle bitireceğiz” şeklinde konuştu.

"MİLLİ HALTERCİ TAYLANIN CEZASI BİTTİ"
Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), milli halterci Nurcan Taylan’a doping kullandığı gerekçesiyle 26 Ekim 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 yıl müsabakalardan men cezası vermişti. Taylan’a verilen cezanın sona erdiğini ve 2014 yılı içerisinde müsabakalara katılabileceğini belirten Başkan Taşpınar, “Nurcan Taylan’ın cezası bitti. Kendisini yakından takip ediyoruz. Çok sıkı bir şekilde çalışıyor. 2014 yılı nisan ayında yapılacak olan müsabakalarda kendisinden birincilik bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye Halter Federasyonu antrenör seminer programının, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Cumartesi sabah saat 10.00’da seminerin açılışını gerçekleştirmesiyle devam edeceği bildirildi.

Seminer Pazar günü genel bir değerlendirmenin ardından son bulacak.

Kaynak: İHA