Bursaspor’un Mali Davasından 35 Ayrı Beraat Çıktı

Bursaspor'la alakalı mali soruşturma kapsamında haklarında dava açılan toplam 35 sanık beraat etti.

Mahkeme heyeti sanıklar arasında yer alan ve 6 ay önce kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ise hakkındaki suçlamaların ise vefatı sebebiyle düşürülmesine hükmetti.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddia edilen ve aralarında 6 ay önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 36 sanığın yargılaması sona erdi.

Mahkeme, toplam 35 sanığın üzerine atılı suçlardan beraatine karar verirken, sanıklar arasında yer alan ve 6 ay önce hayatını kaybeden Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ise vefatı sebebiyle hakkındaki suçlamaların düşürülmesine hükmetti. Ayrıca mahkeme heyeti, MHP İzmit Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında açılan davanın ise sanığın milletvekili olması sebebiyle yargılamasının durdurulmasına karar verdi.

Karar, sanık ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

Bilindiği gibi geçen celse mütalaasını veren savcı, kalp krizi neticesinde vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini, ayrıca tüm sanıkların “suç örgütü kurmak ve kurulan örgüte üye olmak” suçundan beraatlerine karar verilmesini istemişti. Sanıklar Erkan Köristan, Şentürk Turan, Ali Ferruh Nayman ve Mehmet Kara’nın da tüm suçlamalardan beraatlerini talep eden savcı, diğer 31 sanık hakkında ise "görevi ihmal” ve “zimmet” suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etmişti.

Kaynak: İHA