Sivasspor Taraftar Derneğinden Hakem Özkahya’ya Tepki

Sivasspor 1967 Genç Taraftarlar Derneği, Galatasaray maçındaki yönetimi nedeniyle hakem Halis Özkahya’ya tepki gösterdi.


1967 Genç Taraftarlar Derneği yetkililerinden Recep Çevik, yaptığı basın açıklamasında Anadolu takımlarının İstanbul takımları ile oynadıkları maçlarda mağdur edildiğini belirtti.

Çevik, "Geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve bütün Türkiye’nin hayretle izlediği Galatasaray-Sivasspor maçında bir Anadolu takımının sahada nasıl mağdur edildiğini gördük. Maçın hakemi Halis Özkahya’nın Galatasaraylı futbolcuya yapılan sert hareket nedeniyle gösterdiği kırmızı kart sonrası maçı izleyen futbolseverler, ‘Bu hakem Sivas’ı da 10 kişi bırakır’ hissine kapıldı ve nitekim fırsat kollayan Özkahya, futbolcumuz Ümit Kurt’u da oyundan atarak amacına ulaştı” dedi.

Merkez Hakem Kurulu’na seslenen Çevik, “Geçen sezon hakem hatalarıyla en az 20 puanı gasp edilen Sivasspor’a yapılanlar artık yeter. Bu bir futbol katliamıdır bunu hiç kimse görmezden gelmemizi beklemesin. Eğer Türkiye’deki 4 milyona yakın Sivaslı yapılan bu haksızlıklar karşısında protesto etmiyor ve sert tepkiler göstermiyorsa bilinmelidir ki bu suskunluğun arkasında hiç kimsenin tahmin edemeyeceği sert tepkiler olacaktır. MHK’nın bundan sonra Halis Özkahya ve onun zihniyetindeki hakemleri Sivasspor maçlarına vermemesini rica ediyoruz. Bu Türk futbolunun hayrına olacaktır. Ancak, birkaç saat öncesinde Trabzon bölgesi hakemi Abdullah Yılmaz’ın Cuma günkü oynanacak Antalyaspor karşılaşmasına atandığını öğrendik. Şunun altını çizmeliyiz ki; Cuma günü yine aynı olaylar nüksedecek olursa Sivasspor taraftarları buna sessiz kalmayacak ve ülkenin hemen hemen her şehrinde tepkilerini ortaya koyacaklardır” şeklinde konuştu.

Çevik, Sivasspor taraftarları olarak Galatasaray tribünlerinin “Şikeci” şeklindeki tezahüratlarını kınadıklarını belirtti.

Galatasaray ile Sivasspor arasında ligin 12.haftasında oynanan maçta, maçın hakemi Halis Özkahya Sivassporlu 3 futbolcuya kırmızı kart gösterirken, Sivasspor aleyhine iki penaltı kararı vermişti.

Kaynak: İHA