Mhp’li Uzunırmak, Türk Sporunu Değerlendirdi

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Meclis’te yaptığı konuşmada Türk sporunda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.


Türk sporundaki doping olaylarının engellenmesinde yetersiz kalındığı iddiasıyla ilgili olarak verilen gensoru önergesi sırasında söz alan MHP Aydın Milletvekili ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, “Türkiye'deki sistemin hataları; sistemin eksiklerinden, kural hatalarından faydalanmak isteyenler, bu boşluktan yararlananlar, kaynakları hercümerç edenler Spor Bakanlığında, federasyonlarda, bizzat Bakan tarafından ve iktidar tarafından korunmakta ve kollanmaktadır. Çünkü, ısrarla birtakım belge ve bilgilerin gündeme taşınmasına rağmen, mahkeme kararlarına rağmen, uygulanmayan mahkeme kararlarıyla eğer federasyon yöneticileri korunuyor ve kollanıyorsa, birtakım bilgi ve belgelere rağmen soruşturmalar açılmıyorsa, birtakım belge ve bilgilere rağmen soruşturmalar saptırılıyor, şikâyetçiler baskı altına alınıyorsa, disiplin kovuşturmalarına uğratılıyorsa bu Bakanlık artık dayanılamaz bir işkence hâlini almıştır ve dolayısıyla buradan kurtulmak lazım” dedi.

Bali’de yapılan tekvando şampiyonası sürecinde yaşanan bir olaydan örnek veren Uzunırmak, “Türkiye bütün alanlarda, dış politikadan başka alanlara varıncaya kadar skandallarla anılan bir ülke olduğu gibi, en son Bali'de düzenlenen tekvando yarışmalarında Türkiye gene bir skandala imza atmıştır. Bali'de düzenlenen 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında… İçler acısı bir durum ki… Türkiye buraya katılacağı sporcuların listesini bildirmiş ve bu listede Elif Soytürk Akın isimli sporcu kızımız yarışmacı olarak bildirilmiş ve elimizde belgeleriyle kuralara bu kızımız katılmıştır. Daha sonra, bu kızımızla ilgili olarak, bu sporcumuzla ilgili olarak yarışmaya bir gün kala boyun fıtığı tespit edilmiş güya ve doktor raporu alınarak, boyun fıtığı gerekçesiyle Türk Milli Takımı tarafından yarışmadan men edilmiş ve yerine Elif Aybüke Yılmaz yarışmalara katılmıştır” diye konuştu.

Uzunırmak, sözlerini şöyle tamamladı: “Taekwondo Federasyonunda olan skandal, yarınlarda Türkiye'nin başına iş açacak skandaldır. Ne demek, bir sporcunun kuralardaki, finale yaklaşan kuralardaki ismi ‘Elif Soytürk’ olarak skorboardlarda çıksın ama orada yarışan, ‘Elif Aybüke Yılmaz’ isminde bir kız olsun. Böyle bir skandalı Türkiye'nin başına kim örüyorsa, bunun hesabını kim sormuyorsa en az onun kadar suçludur. Bu hesabı Türkiye Büyük Millet Meclisi sormuyorsa bu suçu işleyen kadar sorumludur. Dolayısıyla, bu hesapların görülmesi gerekmektedir ve Türkiye bu keşmekeşlikten kurtarılmalıdır”

Kaynak: İHA